Finans

Bankregnskaber i kaskader med grimme tal i vente i ugen

Arkivfoto: AP Photo/Mark Lennihan

En kaskade af bankregnskaber rammer finansmarkederne i den kommende uge. 12 regnskaber er i kalenderen, herunder seks store amerikanske, to danske og fire øvrige store nordiske.

Og der er ifølge Bloomberg News udsigt til de værste regnskaber siden finanskrisen.

- Vi får nu tal for tre fulde måneder med pandemi, konstaterer analytiker Kyle Sandes hos Edward Jones i et interview med nyhedsbureauet, og tilføjer at andet kvartal formentlig var det værste for bankernes indtjening siden finanskrisen.

- Første kvartal var hårdt, med det reflekterede faktisk kun et par uger i marts, konstaterer analytikeren.

Regnskabstallene for andet kvartal vil sandsynligvis vise, at tendensen, som indledtes i starten af året, blot blev forstærket: Øgede hensættelser og tab på lån og svækket personligt forbrug. Men også handelsindtægter, som måske kan redde nogle banker gennem stormen, skiver Bloomberg News.

Øget arbejdsløshed efterlader mange forbrugere uden mulighed for at betale gæld eller optage nye lån, og det vil tvinge bankerne til at hensætte mere for at dække tab og samtidig belaste deres renteindtægter. Yderligere vil nationale bliv-hjemme-restriktioner have forvandlet bykerner og handelskvarterer til ørkener i det meste af april, maj og juni, og det vil givetvis have skadet en af hjørnestenene i bankernes vækst i de senere år: Servicegebyrer og gebyrer på korttransaktioner, konstaterer nyhedsbureauet.

I finanskalenderen for den kommende uge noteres regnskaber for Wells Fargo, JPMorgan, Citigroup, BNY Mellon, Goldman Sachs Bank of America, Swedbank, DNB, SEB, Handelsbanken, Nordea og Danske Bank.

Læs også
Top job