Finans

Jyske Bank skruer op for forventningerne - tror på større overskud

Banken med hovedsæde i Silkeborg venter nu et overskud i niveauet 1-1,5 mia. kr.

Foto: Mikkel Berg Pedersen

2020 bliver bedre end først frygtet. Sådan lyder det nu fra Jyske Bank, der er kommet med en præcisering i forventningerne til hele året. Banken venter nu, at den vil komme igennem året med et resultat efter skat i niveauet 1-1,5 mia. kr.

Tidligere lød var forventningen et overskud i størrelsesordnen 0,75-1,5 mia. kr. Det oplyser Jyske Bank i en meddelelse til fondsbørsen.

Opjusteringen kommer som følge af et tilfredsstillende resultat i 2. kvartal understøttet af en gunstig udvikling på de finansielle markeder og en fortsat god kreditkvalitet.

I forbindelse med de opdaterede forventninger har Jyske Bank offfentliggjort regnskabstal for årets første seks måneder. Tallene viser, at banken med hovedsæde i Silkeborg kom igennem årets andet kvartal med et resultat efter skat på 862 mio. kr.

»Forventningerne forudsætter stabile finansielle markeder og er eksklusiv poster af engangsomkostninger, der i 1. halvår beløb sig til 75 mio. kr.,« lyder det i meddelelsen til fondsbørsen.

Det er anden gang på kort tid, at Jyske Bank er kommet med opdaterede forventninger til 2020. Det skete sidst i begyndelsen af juni, hvor banken altså ventede et resultat efter skat i niveauet 0,75-1,5 mia. kr.

I begyndelsen af marts suspenderede banken forveningerne til 2020 som følge af coronakrisen. Da banken i begyndelsen af maj offentliggjorde sit regnskab for første kvartal medlte banken ud, at den ventede et resultat mellem 0 og 1,5 mia. kr.

»Resultatforventningerne er behæftet med stor usikkerhed,« lød det dengang.

Jyske Bank offentliggør sit fulde regnskab for andet kvartal den 18. august.

Læs også
Top job