Finans

Positive toner fra Jyske Bank sender aktien til vejrs

En opjustering og regnskabstal har sendt Jyske Bank aktien ind på en klar førsteplads i C25-indekset i dagens handel.

Foto: Simon Fals

Jyske Bank har sat sig tungt på førstepladsen i det ledende danske aktieindeks C25 fra morgenstunden, efter at banken tidligere på morgenen kom med en opjustering af forventningerne for året og samtidig offentliggjorde regnskabstal for årets første seks måneder.

Denne kombination har udløst et kurshop i Jyske Bank-aktien, der efter 20 minutters handel stiger med 5,35 pct. til en kurs på 209,7 kr. pr. aktie. Dermed er der et godt stykke ned til andenpladsen i C25-indekset. Denne plads indtager Danske Bank med en stigning på ca. 3,5 pct.

Holder udviklingen dagen ud, vil aktien have hentet en del af det tabte for året tilbage, men bankaktien vil dog fortsat være nede med mere end 13 pct. siden årsskiftet. De seneste tre måneder er kursen steget med mere end 35 pct.

Jyske Bank forventer, at den vil komme igennem året med et resultat efter skat i niveauet 1-1,5 mia. kr. I begyndelsen af juni meddelte banken, at den ventede et overskud efter skat i intervallet 0,75-1,5 mia. kr.

»Som følge af et tilfredsstillende resultat i 2. kvartal understøttet af en gunstig udvikling på de finansielle markeder og en fortsat god kreditkvalitet ændres forventningerne til resultat efter skat til 1-1,5 mia. kr. mod tidligere 0,75-1,5 mia. kr.,« lyder det fra banken.

Læs også
Top job