Finans

Vestjysk Bank skruer op for forventningerne til overskuddet i 2020

Genopretningen af de finansielle markeder efter et stort dyk i marts og en god udvikling i nedskrivningerne på landbrugskunderne i årets andet kvartal får Vestjysk Bank til at skrue op for forventningerne til hele året.

Banken regner nu med at lande et overskud efter skat i niveauet 200 til 260 mio. kr., fremgår det af en fondsbørsmeddelelse tirsdag formiddag.

Tidligere forventede Vestjysk Bank at slutte 2020 med et samlet overskud på mellem 160 og 240 mio. kr.

- I andet kvartal af 2020 har de finansielle markeder udviklet sig positivt, og dette har betydet, at resultatet fra bankens egenbeholdning har haft en positiv udvikling i perioden.

- Ligeledes er den positive udvikling i bankens nedskrivninger på især landbrugskunder fortsat gennem andet kvartal af 2020 med baggrund i fortsat gunstige afregningspriser på landbrugsvarer, skriver banken i meddelelsen.

Vestjysk Bank spillede oprindeligt i årsregnskabet ud med en forventning om at nå et resultat efter skat på mellem 250 og 300 mio. kr. i år.

På grund af usikkerhed om coronaeffekterne suspenderede Vestjysk dog allerede den prognose den 25. marts.

Først i maj spillede banken igen ud med en prognose, som var lavere end ved årets start, og som tirsdag altså er blevet opjusteret.

Målt på midtpunktet er bankens nyeste forventning til året dog stadig 45 mio. kr. lavere end den oprindelige forventning.

BRANCHENYT
Læs også