Finans

Handelsbanken kom bedre end ventet gennem andet kvartal

Svenska Handelsbanken, SHB, har i det store hele overgået analytikernes forventningerne for andet kvartal.

Det fremgår af bankens regnskab for første halvår, hvor de første tre måneder har været hårdt plaget af nedskrivninger som følge af coronavirus.

Dog kom banken i anden halvdel af perioden godt igennem og kan i sit regnskab præsentere tal, der overrasker positivt.

Nettooverskuddet for andet kvartal endte på 3,96 mia. svenske kr. eller pænt over analytikernes forventninger om et overskud på 3,16 svenske mia. svenske kr. ifølge estimater indsamlet af Infront.

Driftsresultatet endte på 5,05 mia. svenske kr. mod forventede 4,21 mia. svenske kr.

Bankens nedskrivninger på udlån landede væsentligt lavere end ventet på blot 97 mio. svenske kr., hvor der var ventet nedskrivninger for 1,36 mia. svenske kr. ifølge konsensus fra Infront.

Men nettorenteindtægterne er en smule lavere end ventet på 7,62 mia. svenske kr. mod analytikernes forventning på 8,12 mia. svenske kr.

SAMME TAKTER I DANMARK

I SHB's danske afdeling er man også tilfreds med resultatet for det første halvår.

Ligesom i moderkoncernen var de første tre måneder præget af massive nedskrivninger, hvilket lader sig aflæse af det samlede resultat, der efter nedskrivninger faldt med 10 pct. til 306 mio. kr. i forhold til samme periode sidste år.

Renser man resultatet for nedskrivninger, ender det på 346 mio. kr., hvilket er en fremgang på 1 pct. i forhold til sidste år.

Også indtægterne steg med 1 pct. i forhold til første halvår af 2019, mens omkostningerne forblev stort set uændret.

Den danske afdeling oplyser dertil, at der ikke har været behov for at foretage yderligere nedskrivninger i andet kvartal.

- Vi kom ind i 2020 med et rigtig godt forretningsmomentum og en positiv resultatudvikling i de første måneder, men COVID-19-krisen og nedlukningen af aktiviteten i store dele af verden har sat sit tydelige præg på indtægtsudviklingen i andet kvartal, udtaler Lars Moesgaard, administrerende direktør i Handelsbanken i Danmark, i en pressemeddelelse.

- Det betyder, at vi samlet i første halvår kun ser en marginal indtægts- og resultatfremgang før kredittab. Vi har imidlertid formået at holde vores nedskrivninger på samme niveau, som vi rapporterede i første kvartal og har endda en mindre tilbageførsel i andet kvartal, lyder det fra bankdirektøren.

Læs også
Top job