Finans

Eksperter advarer mod fælder i bankregnskaberne

Når man som investor læser bankernes halvårsregnskaber igennem for at blive klogere på den økonomiske situation og træffe vigtige investeringsbeslutninger, bør man forholde sig kritisk til tallene.

Sådan lyder det fra flere investeringseksperter ifølge Børsen.

I denne uge har en række banker, herunder Jyske Bank, DNB og J.P. Morgan, offentliggjort regnskab for andet kvartal - og tallene har været overraskende positive, når man tager coronavirussets økonomiske effekter i betragtning.

Men resultaterne må ikke læses uden forbehold på grund af hjælpepakkerne og den store usikkerhed, som stadig er forbundet med krisen, pointerer Joakim Bornold, der er investeringsøkonom hos Söderberg & Partners, over for Børsen.

- Man skal være forsigtig med at tolke på de positive budskaber fra bankerne. Det er svært at vide, hvornår vi kommer ud af krisen, og det er meget svært at vide, hvilket konjunkturniveau vi kommer ud til. Der er stadig alt for mange, der tror på, at vi kommer tilbage, hvor vi slap.

Han bakkes op af Lars Skovgaard Andersen, investeringsstrateg i Danske Bank, som understreger, at krisen, vi befinder os i, er "et kæmpe finansielt eksperiment".

Aktierne i Jyske Bank og den norske storbank DNB fløj mandag op med henholdsvis 6,2 pct. og 9,9 pct. på baggrund af bedre end ventet resultater. Danske Bank aflægger regnskab fredag.

Link til originalartikel (for abonnenter): https://borsen.dk/nyheder/investor/eksperter-pas-paa-indbyggede-faelder-i-bankregnskaberne

Læs også
Top job