Finans

Så vanvittigt godt er det gået tech-giganterne under krisen – bortset fra én

En hektisk uge for de fire tech-giganter blev rundet af med regnskaber, som cementerede den dominans, der nu er ved at blive et problem for selskaberne.

Amazon har haft rygende travlt under coronakrisen og måtte ansætte 175.000 nye folk til at holde strømmen af pakker kørende. Jeff Bezos forventer, at 125.000 vil blive vekslet til permanente job, og antallet af ansatte hos Amazon runder dermed én million. Foto: Martin Meissner/AP

Når pengene fosser ind i et tempo, så kasseapparatet næsten ikke kan følge med, og bundlinjen bugner, er der næsten altid grund til at fejre.

Men for de fire store tech-selskaber i USA – Google, Apple, Facebook og Amazon – var det næsten uheldigt at skulle vise sukkersøde regnskaber frem lige nu. Sjældent har der nemlig været så meget snak om, hvordan selskaberne er blevet for store og magtfulde og skal stækkes. Ikke mindst på grund af en næsten seks timer lang høring onsdag aften, hvor topcheferne fra de fire selskaber blev grillet af politikere fra USA’s parlament. ..

Læs også
Top job