Serier

Europæiske banker står til yderligere store udlånstab

Corona rammer verden

Europas største banker ventes at præsentere nye store hensættelser til tab på udlån, når de offentliggør kvartalsregnskaber i løbet af den kommende tid.

Det skriver Financial Times.

Efterhånden som effekterne af covid-19 gøres op, står det klart, at en ny runde af massive hensættelser bliver en realitet for bankerne.

De største banker i Europa ventes at hensætte for et samlet beløb på mindst 23 mia euro - svarende til cirka 171 mia kr. - i andet kvartal, vurderer analytikere hos Citigroup.

- Det bliver endnu et svært kvartal. Flere banker har udpeget andet kvartal som det potentielt værste i år, siger Jon Peace, analytiker hos Credit Suisse, til Financial Times.

Hensættelserne i andet kvartal følger i kølvandet på de i forvejen 25 mia. euro, som bankerne i årets første tre måneder satte til side for at dække udlånstab.

Og udsigterne for pengeinstitutterne er desværre ikke lutter optimistiske. Ifølge Financial Times spår ganske få økonomer en stejl økonomisk genopretning.

Konsulentvirksomheden Oliver Wyman vurderer, at europæiske banker kan risikere at tabe helt op til 800 mia. euro over de næste tre år, hvis vi oplever en reel andenbølge af coronavirusset.

- Der er en bred konsensus om, at det er lige så hovedløst at investere i banker som at investere i store olieselskaber, lyder det ifølge Financial Times fra Richard Buxton, der er direktør i Jupiter Asset Management.

De europæiske bankaktier er i gennemsnit dykket med 31 pct. i år, skriver avisen.

Læs også
Top job