Finans

Storbank skruer tempoet i vejret på stor fyringsplan: 35.000 står til at miste jobbet

HSBC vil igangsætte en allerede varslet fyringsrunde hurtigere end planlagt. 35.000 af bankens 235.000 ansatte står til at miste deres arbejde.

Arkivfoto: Matt Dunham/AP. Foto: Matt Dunham/AP

Den britiske storbank HSBC vil nu skrue gevaldigt op for tempoet i den store fyringsplan, som banken præsenterede tilbage i februar.

I alt kan 35.000 af bankens i dag 235.000 ansatte på verdensplan forvente at få stukket en fyreseddel i hånden hurtigere end planlagt på grund af coronakrisen.

Det skriver britiske BBC.

Planen var ellers, at afskedigelserne skulle ske over en periode på tre år, hvilket skulle reducere bankens omkostninger med 3,6 mia. pund svarende til ca. 30 mia. kr.

Men så ramte coronapandemien.

I første omgang betød krisen, at de ansatte i storbanken, der frygtede for deres job, kunne klamre sig til en redningskrans af håb.

Tilbage i april lød det nemlig fra HSCB’s adm. direktør Noell Quinn, at afskedigelserne var blevet sat på pause på grund af de ekstraordinære omstændigheder under coronapandemien.

Men allerede i juni genoptog HSBC fyringsplanen, og nu meddeler storbanken, at den planlægger at »accelerere« tempoet i den store prikkerunde.

Årsagen er, at regningen fra coronakrisen nu skal betales.

»Den verden, som vi driver forretning i, har ændret sig markant siden starten af året,« siger topchef Noell Quinn ifølge BBC.

Ifølge regnskabet for første halvår af 2020, som banken har offentliggjort mandag, kommer banken ud af årets første seks måneder med et overskud før skat på 4,3 mia. dollars, svarende til ca. 27 mia. kr. Det er et fald på 65 pct. i forhold til samme periode sidste år.

Ifølge regnskabet forventer banken, at tabet på udlån vil lande i nivauet 8-13 mia. dollar i år.

BRANCHENYT
Læs også