Finans

Banknordik ikke specielt påvirket af corona

Banknordik er kommet godt gennem andet kvartal af 2020, der ikke har været synderligt påvirket af covid-19.

Det fremgår af bankens regnskab for andet kvartal.

Her landede nettorenteindtægterne i andet kvartal på 90 mio. kr. mod 83 mio. kr. samme periode sidste år, mens de samlede gebyrindtægter landede på 44,9 mio. kr. mod 45,5 mio. kr. sidste år.

Driftsresultatet før nedskrivninger endte på 48 mio. kr. mod 35 mio. kr. sidste år, mens bundlinjen voksede til 82,3 mio. kr. fra 65,9 mio. kr. i andet kvartal sidste år.

Nedskrivninger på udlån udgjorde netto en tilbageførsel på 22 mio. kr. i andet kvartal 2020 mod nedskrivninger for 24 mio. kr. i første kvartal 2020.

- Covid-19 har hidtil haft en begrænset effekt på udviklingen i koncernens finansielle resultater, og på baggrund af den gode kreditkvalitet i vores udlånsportefølje kunne vi i andet kvartal tilbageføre nedskrivninger på udlån for 30 mio. kr., og vi foretog i den forbindelse endnu en opjustering af forventningerne til nettoresultatet, lyder det fra Árni Ellefsen, administrerende direktør i Banknordik.

- Da der stadig hersker stor usikkerhed om de langsigtede økonomiske konsekvenser af sundhedskrisen, har vi afsat yderligere 10 mio. kr. til at dække de eventuelle tab, der måtte følge i kølvandet på krisen, til nu i alt 35 mio. kr., lyder det videre i regnskabet.

Banknordik fastholder sine forventninger til 2020, der lyder på et nettoresultatet i intervallet 80 til 120 mio. kr.

BRANCHENYT
Læs også