Finans

Mizuho-topchef melder om post-corona æra præget af fusioner

Foto: Kazuhiro NOGI / AFP

Topchefen for den japanske bank Mizuho forudsiger en bred reorganisering af landets forretningsverden i kølvandet af pandemien. Ifølge Tatsufumi Sakai vil fremtiden være præget af omstruktureringer, fusioner og covid-opkøb.

Det skriver Financial Times.

I et interview forklarer Tatsufumi Sakai, hvordan den japanske forretningsverden ikke har råd til at vente på en præ-corona-tilstand.

Han opfordrer derimod virksomhederne til at tilpasse sig til en periode, som vil være præget af pandemiens efterdønninger og som formentlig vil vare i flere år, skriver Financial Times.

- Jeg tror, at det er et godt tidspunkt at accelerere digitalisering. Pandemien er en hård og sørgelig tid, men vores opgave er også at gribe de muligheder den bringer, siger Tatsufumi Sakai til Financial Times.

Mange små og mellemstore japanske virksomheder er blevet tvunget af pandemien til at overveje deres fremtid.

- Der er i øjeblikket en enorm efterspørgsel på de såkaldte M&A - fusioner og overtagelser, siger han til Financial Times.

Selv før udbruddet af coronavirusset havde banken Mizuho ventet at håndtere en stor mængde arvefølgeproblemer, men med en gennemsnitlig alder blandt SMV-ejere på 60 år, skyller en massiv bølge af arvefølgeproblemer over landet i lyset af pandemien.

Ifølge avisen estimerer flere analytikere, at omtrent 40.000 japanske virksomheder om året i det næste årti vil blive konfronteret med det faktum, at de ikke har nogen naturlig efterfølger.

BRANCHENYT
Læs også