Finans

Nets kan gå efter svensk betalingsservice for at brede sig ud i Europa

Foto: Nets.

Betalingskoncernen Nets kan nærme sig sine ambitioner om at blive den største spiller inden for sit felt i Europa ved et opkøb i Sverige.

Det skriver Børsen.

Bo Nilsson, der er topchef i Nets, meddelte for to år siden, at han ønskede, at Nets skulle være førende i den europæiske betalingsindustri, og siden har selskabet foretaget flere betydelige opkøb.

Den svenske bank Swedbank har i sit regnskab for andet halvår understreget, at selskabet nu går med overvejelser om, hvad der er i vente for Swedbank Pay. Swedbank Pay er den 11. største i Europa, hvis man kigger på transaktioner i butikkerne og den 20. største i Europa målt på værdi.

Nets ligger i øjeblikket på en femte- og tredjeplads på henholdsvis transaktioner og værdi, og for at selskabet skal rykke op, kræver det en række opkøb af selskaber på størrelse med Swedbank Pay.

Ifølge investeringsbanken UBS vil prisen på Swedbank Pay ligge mellem 5 og 13 mia. kr. Flere på markedet mener ifølge Børsen, at det ikke burde være et problem for Nets at finansiere et opkøb af Swedbank Pay.

Nets har valgt ikke at kommentere på den mulige interesse for Swedbank Pay.

- Vores ambition er at blive en førende aktør inden for betalingsindustrien i Europa, og vi forholder os løbende til de muligheder, der opstår for yderligere at styrke vores forretning. Men vi kommenterer ikke vores interesse i potentielle opkøb, siger Robert Hoffmann, der er direktør for butiksbetalinger hos Nets, til Børsen.

BRANCHENYT
Læs også