Serier

Flyselskab parkerer to år gamle fly i ørken

Coronaepidemiens nedlukning af flyvninger har fået den australske flygigant Qantas til at sende dets fly på orlov i en ørken frem til juli 2021.

Corona rammer verden
Quantas sender de fleste af dets Boeing 787-9 Dreamliners på ferie i en amerikansk ørken. Foto: AP

Det har været og er forsat en hård tid for flybranchen.

Det har det australske flyselskab Qantas nu valgt at tage konsekvensen af. Qantas har allerede taget sine Airbus A380 ud af drift, men nu parkerer selskabet også dets blot to år gamle Boeing 787-9 Dreamliners-fly i Mojave-ørkenen i det sydlige Californien.

Det skriver Check-in.dk.

I løbet af coronakrisen har flyene været brugt til at hente strandede australiere hjem fra forskellige steder i verden, men i den kommende tid vil de unge fly altså få orlov i den Californiske provins.

De fleste af de 11 fly vil blive opbevaret i Victorville Southern California Logistics Airport, hvor de får selskab af 200 andre passagerfly fra forskellige flyselskaber fra hele verden. Et par enkelte Boeing 787-9 Dreamliners får dog lov til at blive i Australien, da de er tiltænkt en rolle som beredskabsfly.

Det australske flyselskab forventer, at flyene godt kan forvente en pause helt frem til juli 2021.

»Vi tror, at det vil tage lang tid med det internationale marked. I næste juli begynder vi måske at se nogle internationale ruter genoptaget, og vi vil derfor kun være på 50 procent i det følgende år,« har det tidligere lydt fra Alan Joyce, koncernchef i Qantas, ifølge Check-in.dk.

Årsagen til, at Qantas sender deres fly på orlov i en amerikansk ørken, er klimaet. Den høje luftfugtighed i Australien er ikke ideel til opbevaring af fly, og derfor er valget faldet på den californiske ørken.

»Fugtigheden i Californien er meget lavere end i Australien, så dette sted er meget bedre til langtidsopbevaring af fly. Det er samme grund til, at vi også har flyttet vores A380’ere dertil. Alle flyene vil blive passet af vores Los Angeles-baserede ingeniørhold,« siger en talsmand fra Quantas.

Flyselskabernes internationale organisation, IATA, forventer ikke, at efterspørgslen på flyrejser globalt set vil være tilbage på 2019-niveau før 2024, skriver Check-in.dk.

BRANCHENYT
Læs også