Finans

Bank Lauridsen har fordoblet formuen på syv år

Det esbjergensiske familieselskab landede et resultat på 51 mio. kr. før skat i 2019.

Erik Bank Lauridsen (i midten) har lavet gode investeringer i blandt andet det danske softwareselskab Systematic A/S. Foto: E. Bank Lauridsen

Ejendoms- og investeringsselskabet E. Bank Lauridsen Holding A/S landede i 2019 et resultat på 51 mio. kr. før skat, hvilket var 14 mio. kr. mere end i det foregående år.

»Resultatet anses som tilfredsstillende,« fremgår det af årsrapporten.

Resultatet kommer blandt andet på baggrund af fortjenester på værdipapirer, og af at selskabet i 2019 har kunnet lave opskrivninger på en række ejendomme i deres ejendomsportefølje, der tæller 13 investeringsejendomme, hvoraf de fleste befinder sig i og omkring Esbjerg.

Med det tilfredsstillende resultat for 2019 er selskabet nået op på en egenkapital på 390 mio. kr., hvilket er en fordobling siden 2013.

Det esbjergensiske familieselskab forventer ifølge årsrapporten, at Covid-19 vil have en effekt på selskabets aktiviteter i 2020, men det er for tidligt at vurdere, om det vil have nogen væsentlig økonomisk indvirkning på regnskabsåret 2020.

Ejendoms- og investeringsselskabet E. Bank Lauridsen Holding blev i 1992 stiftet af Erik Bank Lauridsen. Familien Lauridsens formue er hovedsageligt grundlagt af medejerskaber i selskaber som Cocio Chokolademælk A/S, mineralvandsfabrikken Baldur A/S og softwarevirksomheden Systematic A/S.

BRANCHENYT
Læs også