Finans

Novalume taber penge for første gang siden overtagelsen af konkursramte Hesalight

Novalume, der i 2016 købte de sunde rester af svindelramte Hesalight, præsenterer det første negative resultat siden overtagelsen.

Novalume præsenterede det første negative resultat siden grundlæggelsen i 2016. Foto: Novalume

Novalume - køberen af de sunde rester efter skandaleramte Hesalight - havde et svært 2019. Det blev til et underskud på knap 7 mio. kr. efter skat.

Det er første gang, at Novalume leverer et negativt resultat efter pæne millionoverskud i de første to leveår.

Underskuddet kommer efter et fokusskifte i selskabet, der er gået fra at fokusere på at sælge og finansiere gadelysprojekter med LED-armatur og lysstyringssystemer, til nu blot at fokusere på styringssystemerne, fremgår det at årsrapporten.

»Som en naturlig konsekvens af dette, var salget i 2019 lavere end i de forgående år, og der blev taget et finansielt tab. Set isoleret er det dog ikke tilfredsstillende,« fremgår det af ledelsesberetningen i årsrapporten.

Novalume forventer ikke megen bedring i 2020.

»Selskabets virke er blevet negativt påvirket af spredningen af coronavirus i marts og april, da mange af kunderne har helt eller delvist lukket for projekter,« fremgår det af årsrapporten.

Novalume har datterselskaber i Chile og Columbia og har ifølge årsrapporten en dialog i gang med en større chilensk kunde omkring nogle misligholdte betalinger.

Novalume opstod i 2016, efter det skandaleramte Hesalight med den svindeldømte Lars Nørholt i spidsen gik konkurs og blev overtaget af Christian Overgaard, Jakob Meiland Hansen og den erfarne kapitalfondsmand Per Christensen.

Lars Nørholt blev dømt for omfattende økonomisk kriminalitet, herunder bedrageri og mandatsvig af særlig grov beskaffenhed for omkring 600 mio. kr.

Lars Nørholt fik dog for nylig lov til at anke sin fængselsdom til Højesteret. Nørholt har dog kun fået lov at anke selve straffen på syv års fængsel. Højesteret skal altså ikke tage stilling til skyldsspørgsmålet.

BRANCHENYT
Læs også