Finans

Statens hjælpepakker udhuler renteindtægterne hos Den Jyske Sparekasse

Foto: Hansen Michael

Den Jyske Sparekasse er samlet set kommet "acceptabelt" ud af et første halvår, der var tungt præget af coronakrisen.

Det oplyser banken i sit regnskab for perioden, der offentliggjort torsdag.

Halvåret bød på faldende indtægter på de øvre regnskabslinjer, hvilket blandt andet kan tilskrives statens hjælpepakker til virksomheder, som har betydet mindre behov for kreditfaciliteter hos Den Jyske Sparekasse.

- Sparekassen er arbejdsmæssigt tilbage i en normal dagligdag, efter at coronakrisen ramte landet i marts måned og medførte, at der blev lukket for direkte adgang til filialerne, og mange medarbejdere arbejdede hjemmefra, skriver banken i sit regnskab.

- Som konsekvens af coronakrisen har sparekassen et lavere aktivitetsniveau end forventet ved årets indgang. Netto renteindtægterne er lavere, da statens hjælpepakker tilfører likviditet til erhvervskunderne, som dermed har en lavere udnyttelse af kreditfaciliteterne, fortsætter banken.

I andet kvartal udgjorde nettorente- og gebyrindtægter 152,6 mio. kr. hos Den Jyske Sparekasse mod 172,6 mio. kr. på den post i den tilsvarende periode sidste år.

Set over første halvår faldt nettorente- og gebyrindtægterne til 307,8 mio. kr. fra 328 mio. kr. i første halvår 2019.

Til gengæld kan banken glæde sig over, at det øgede nedskrivningsbehov, som coronakrisen også har medført hos bankerne, ikke har ramt helt så hårdt som tidligere ventet.

Den underliggende udvikling i nedskrivningerne har nemlig været bedre end ventet i andet kvartal, skriver banken.

Og set over hele første halvår er de samlede nedskrivninger hos Den Jyske Sparekasse faktisk faldet til 87,3 mio. kr. fra 99,6 mio. kr. i første halvår sidste år.

Det betyder også, at banken løfter bunden af sit forventningsinterval til hele 2020, hvor der nu sigtes efter et resultat før skat på 20-70 mio. kr. mod tidligere ventet 10-70 mio. kr.

BRANCHENYT
Læs også