Finans

Arne-regning rammer først bankerne i 2023

Bankerne bliver først pålagt en ekstraskat fra 2023.

Ulrik Nødgaard, direktør i bankernes interesseorganisation Finans Danmark, ærgrer sig over særskatten til finanssektoren. Foto: Ida Munch Foto: Ida Munch

Bankerne skal bidrage med 1,5 mia. kr. til at dække udgifterne til danskernes ret til tidligere pension. Det fremgår af det faktaark, som regeringen har udsendt i forbindelse med pressemødet, der bliver afholdt hos Danish Crown i Horsens.

Bidraget rammer dog først finanssektoren fra år 2023, fremgår det. Pengene opkræves som en særlig selskabsskat af overskuddet i finanssektoren.

»Regeringen foreslår at indføre et nyt samfundsbidrag for den finansielle sektor, som udformes som et tillæg til den almindelige selskabsskat. Dermed vil den finansielle sektor bidrage mere til fællesskabet og bidrage med yderligere 1,5 mia. kr. årligt efter tilbageløb og adfærd til finansiering af Ny ret til tidlig pension,« lyder det i udspillet.

Regeringen oplyser samtidig, at den konkrete model for særskatten på overskuddet i finanssektoren ikke er færdig endnu. Det skal et grundigt analysearbejde de kommende måneder og år tilvejebringe.

Forsikring & Pension ærgrer sig over, at branchen skal bidrage til at finansiere tilbagetrækningsudspillet.

»I forsikrings- og pensionsbranchen er vores økonomiske samfundsbidrag i forvejen stort, og i vores del af finanssektoren gør vi vores ypperste for at overholde samfundskontrakten og betaler årligt tæt på 30 mia. kr. i skatter og afgifter til fælleskassen. Derfor mener vi, at det er forkert, at vi bliver pålagt sådan en form for særskat,« siger Jan V. Hansen, vicedirektør i Forsikring & Pension.

Han peger på, at hele befolkningen dermed kommer til at betale indirekte for reformen.

»Det, som er fremlagt i dag, kan ende med at blive dyrt for almindelige danskere, hvis det bliver en realitet. Skatten vil mindske den enkeltes pension, det vil blive dyrere at købe en forsikring for den enkelte, og mulighederne for at investere danskernes pensionsopsparinger eksempelvis i den grønne omstilling forringes,« siger Jan V. Hansen.

Opdateres...

BRANCHENYT
Læs også