Finans

Superligadommer ville købe 223 aktier – fik ved en fejl mere end 7.000

Hvidbjerg Bank skulle købe 223 aktier på vegne af bestyrelsesmedlemmet Michael Tykgaard, der også er dommer i Superligaen. Ved en fejl fik banken dog købt mere end 7.000 aktier til en pris på over 400.000 kr.

Michael Tykgaard har været dommer i landets bedste fodboldrække siden 2010. Arkivfoto: Lars Poulsen.

Normalt er det en lettere tør omgang, når landets virksomheder indberetter til fondsbørsen, at et bestyrelsesmedlem har købt aktier i virksomheden.

Men den meddelelse, som den lille vestjyske bank Hvidbjerg Bank sendte på gaden tirsdag, var alt andet end normal.

Her kunne Hvidbjerg Bank fortælle, at banken mandag ved en fejl var kommet til at købe 7.100 af bankens egne aktier til bestyrelsesmedlemmet Michael Tykgaard, der ellers blot havde bedt banken om at købe 223 aktier.

Dermed endte aktiehandlen med at koste Michael Tykgaard mere end 418.000 kr. – hvilket er omtrent 407.000 kr. mere end den pris, som Michael Tykgaard skulle have betalt for 223 aktier.

Bestyrelsesmedlemmet Michael Tykgaard er et kendt ansigt i sportens verden, da han siden 2010 har været dommer i Superligaen. Alene sidste sæson dømte Michael Tykgaard 17 kampe i den bedste danske fodboldrække. Han har siddet i bankens bestyrelse siden foråret 2019.

Årsagen til brøleren var ifølge banken en simpel indtastningsfejl.

»Ved en fejl er der indtastet styk i stedet for beløb, hvilket har bevirket, at pågældende har fået 7.100 aktier til en værdi af 418.421,50 kr. i stedet for som anmodet 223 aktier,« skriver Hvidbjerg Bank i meddelelsen, som blev sendt til fondsbørsen tirsdag.

Allerede onsdag kunne Hvidbjerg Bank i en ny fondsbørsmeddelelse dog berette, at det var lykkedes at komme af med de mange uønskede aktier.

Således har banken fået solgt 6.877 aktier til en værdi af 407.118,40 kr, hvilket betyder, at Michael Tykgaard nu sidder tilbage med de ønskede 223 aktier.

Hvidbjerg Bank er en mindre bank, der i dag har i alt fem filialer i det midt- og vestjyske. Udover i Hvidbjerg har banken også filialer i Struer, Viborg, Holstebro og Hurup.

Finans har forgæves forsøgt at få en kommentar fra bankdirektør Jens Odgaard til sagen.

BRANCHENYT
Læs også