Finans

Saxo Bank har sat rekorder under coronakrisen – milliarderne er væltet ind

Kunderne er strømmet til investeringsbanken, der er kommet igennem årets første seks måneder med mere end en halv mia. kr. på bundlinjen.

Foto: PR

Saxo Bank er buldret frem, mens coronakrisen har tvunget alverdens økonomier og virksomheder i knæ. Der har været så meget gang i handlerne, at investeringsbanken har sat flere rekorder i årets første seks måneder. Det viser det halvårsregnskab, som Saxo Bank har offentliggjort fredag morgen.

Bundlinjen endte på 529 mio. kr. Det er en markant fremgang i forhold til samme periode sidste år, hvor bundlinjen endte med et minus på 139 mio. kr. Banken selv betegner regnskabet som »meget tilfredsstillende«.

»Mens regnskabet er positivt påvirket af eksterne faktorer, så som øget volatilitet på de globale kapitalmarkeder, kan vi også se klare effekter af vores langsigtede strategi med store investeringer i digitalisering,« udtaler Kim Fournais, der er adm. direktør i Saxo Bank, i en pressemeddelelse.

Rekorderne, som Saxo Bank satte i årets første seks måneder, tæller det største antal kundemidler, antallet af nye kunder samt væksten i antallet af handler, som bankens kunder har lavet. Det samlede antal kunder steg med 80.000 til 620.000, mens det samlede antal kundemidler nåede 395 mia. kr. Det er en stigning på 264 mia. kr. i forhold til samme periode sidste år.

Antallet af handler nåede i første halvår op på 34 mio.

»Vi har set en acceleration i den globale trend, hvor flere begynder at investere selv. Det samme er sket i Danmark, hvor navnlig aktiesparekontoen har været med til at øge investeringslysten,« udtaler Kim Fournais.

Driftsindtjeningen i første halvår endte på 2.302 mio. kr. Det er mere end en fordobling i forhold til samme periode i fjor, hvor den endte på 1,1 mia. kr. Og driftsindtjeningen ligger kun lidt over 300 mio. kr. under den samlede driftsindtjening for hele 2019.

Driftsresultatet (EBITDA) landede på 967 mio. kr. mod 57 mio. kr. i samme periode i 2019. Altså næsten 17 gange højere.

»Når flere begynder at investere, bliver det endnu vigtigere, at banker og investeringsplatforme understøtter kunderne ved ikke kun at give adgang til de finansielle markeder, men også levere rettidig og relevant information, uddannelse og værktøjer til at træffe informerede investeringsbeslutninger,« lyder det fra Kim Fournais.

»Derfor har vi sat ekstra fart på vores arbejde med at levere relevante markedsnyheder, løbende underretninger om udviklingen i ens portefølje, online undervisning, webinarer og redskaber til risikostyring til alle vores kunder,« udtaler Kim Fournais.

Mio. kr. H1 2020 H1 2019
Driftsindtægter 2.302 1.110
EBITDA 967 57
Resultat før skat 704 -164
Resultat efter skat 529 -139
Læs også
Top job