Finans

Panik på aktiemarkederne koster Tryg-ejer dyrt

Tryghedsgruppen kommer ud af første halvår med negativt investeringsafkast på næsten 400 mio. kr. som følge af coronakrisens påvirkning af finansmarkederne.

Arkivfoto: Philip Davali

Tryghedsgruppen, der er hovedaktionær i forsikringskoncernen Tryg, kommer ud af første halvår med alvorlige ridser i investerings-lakken.

Ifølge Tryghedsgruppens halvårsregnskab, som er offentliggjort torsdag, bød årets første seks måneder på et negativt investeringsafkast på 395 mio. kr.

Til sammenligning tjente Tryghedsgruppen 405 mio. kr. på de finansielle markeder i samme periode sidste år.

»Corona-pandemien påvirkede finansmarkederne i første halvår, og det ses naturligvis også i vores resultat. Selvom dele af de finansielle markeder har rettet sig i årets andet kvartal, er der stadig stor usikkerhed om, hvordan resten af året ser ud,« siger Ulrik Andersson, økonomidirektør i Tryghedsguppen, i en kommentar til regnskabet.

Som følge af det negative investeringsafkast lander Tryghedsgruppen et samlet overskud på 4 mio. kr. mod 638 mio. kr. i samme periode sidste år.

Med til billedet hører dog, at Tryghedsgruppen i første halvår donerede 304 mio. kr. til forskellige projekter i Danmark. Ser man på resultatet før uddeling og donationer, lander halvårets resultat på 308 mio. kr.

Tryghedsgruppen ejer 60 pct. af Tryg-koncernen, der også omfatter forsikringsselskabet Alka, som Tryg købte af fagbevægelsen i 2018.

I alt har Tryg-koncernen 1,3 mio. kunder.

Læs også