Finans

Populær aktieplatform styrer mod comeback på børsen

Netbørsmægleren Nordnet, der har knap 160.000 kunder i Danmark, kan være på vej tilbage på børsen, oplyser selskabet.

Anne Buchardt, adm. direktør i Nordnet Danmark. Arkivfoto: Nordnet/PR.

Den digitale aktiehandelsplatform Nordnet kan være på vej tilbage på børsen.

Nordnet, der især er populær blandt de private investorer og har mere end 1 mio. kunder på tværs af hele i Skandinavien, har tidligere været noteret på børsen i Stockholm. Men selskabet blev afnoteret i 2016, da Nordnet fik nye ejere i form af de to svenske kapitalfonde Öhmangruppen og Nordic Capital Fund.

Men nu øjner Nordnet og de to ejere muligheden for et børscomeback. Ifølge en pressemeddelelse, som Nordnet har udsendt tirsdag, vil selskabet og de to ejere den kommende tid granske muligheden for en ny børsnotering i forbindelse med et større gennemsyn af forretningsstrategien bag Nordnet.

»Målsætningen er at give Nordnet de bedste muligheder for at tage næste skridt. Der er ikke truffet nogle beslutninger endnu, men markedet vil blive informeret, når der ligger en beslutning klar,« oplyser Nordnet.

Nordnet, der blev grundlagt i 1996 og blev noteret på børsen i Stockholm tre år senere, var blandt de første internetmæglere i Skandinavien.

Siden er selskabet vokset betragteligt gennem opkøb og fusioner, inden Öhmangruppen og Nordic Capital Fund i 2016 købte handelsplatformen.

I dag har Nordnet 1.070.000 kunder i Sverige, Norge, Danmark og Finland. Samlet har kunderne investeret 425 mia. svenske kroner gennem Nordnet.

Nordnet Danmark, som er den danske del af Nordnet, havde ved udgangen af 2. kvartal i år knap 160.000 kunder, hvilket er en stigning på 46 pct. i forhold til samme kvartal året før.

BRANCHENYT
Læs også