Finans

Aktieoptur vil fortsætte trods de seneste fald

Nordea anbefaler kunderne at fylde flere aktier i porteføljen, selvom mange aktier allerede er steget 50 pct. fra bunden. Også BlackRock tror på yderligere stigninger.

Aktierne er faldet de seneste dage, men flere store banker tror, at opturen vender tilbage. Foto: Lucas Jackson/Reuters/Ritzau Scanpix

Nordea har ændret sin strategi og anbefaler nu kunderne at overvægte aktier i porteføljen. Det sker på trods af, at aktierne allerede er steget meget i år.

»En historisk meget lempelig pengepolitik, en høj real risikopræmie og en pessimistisk positionering blandt investorerne, taler alt sammen for, at aktier stiger yderligere i de kommende 12 måneder,« siger Simon Kristiansen, seniorstrateg i Nordea.

»Bare fordi aktier er steget meget, betyder det ikke, at aktier ikke kan stige endnu mere,« lyder det.

Og de seneste dages aktiefald bør ikke bekymre. Analytikere og investorer har længet gået og ventet på, at der skulle komme et 5-10 pct. fald, og derfor skal man blot se det som en opkøbsmulighed.

»Vi kan se, at der var et stort antal investorer som missede aktieopsvinget den 23. marts og som stadig står på sidelinjen med kontanter, de gerne vil investere. Så kommer der et fald, så vil det, som tingene ser ud lige nu, repræsentere en opkøbsmulighed frem for starten på et vedvarende fald,« forklarer Simon Kristiansen.

Han peger på, at de seneste dages fald primært er sket i teknologisektoren, og at cykliske sektorer som råvarer og industri er steget.

Bare fordi aktier er steget meget, betyder det ikke, at aktier ikke kan stige endnu mere.

Simon Kristiansen, seniorstrateg i Nordea

Heller ikke verdens største kapitalforvalter, BlackRock, er bange for, hvad der ligner en igangværende korrektion. Forvalteren tror på, »at markederne vil fortsætte opad,« lød det fra BlackRock til Reuters tirsdag aften.

Ifølge BlackRock er nogle højtflyvende aktier overvurderede, men det generelle marked er ikke. Og kapitalforvalteren mener, at kursen i forhold til indtjeningen i selskaberne ikke er det vigtigste element i prisfastsættelsen, men det faktum, at renten i USA er sat ultralavt, omkring nul, og vil blive i det niveau i mange år.

Det samme mener man hos Nordea.

»Aktieopsvinget har indtil videre været ret koncentreret på bestemte sektorer og enkeltselskaber, hvilket øger risikoen for dage, der kan skuffe. Men på længere sigt tror jeg, at den økonomiske genopretning fortsætter, og at det vil være med til at løfte mere konjunkturfølsomme sektorer og aktiemarkedet som helhed,« siger Simon Kristiansen.

BRANCHENYT
Læs også