Finans

Spar Nord opjusterer forventningerne efter medvind på finansmarkederne

Banken venter nu et resultat efter skat i intervallet 500 til 700 mio. kr.

Foto: PR

Spar Nord bliver ikke ramt så hårdt af coronakrisen som først frygtet. Banken med hovedsæde i Aalborg har således skruet markant op for forventningerne til året. Spar Nord venter nu et resultat efter skat i intervallet 500 til 700 mio. kr., oplyser banken i en fondsbørsmeddelelse.

Opjusteringen kommer på baggrund af »en positiv udvikling på de finansielle markeder de seneste måneder,« lyder det i meddelelsen til fondsbørsen.

Med opjusteringen kan Spar Nord ende med et resultat efter skat, som ligger i det interval, som banken meldte ud, inden coronapandemien skyllede ind over verden. Den oprindelige forventning til 2020 lød på et resultat efter skat i niveauet 625-825 mio. kr., meddelte Spar Nord i forbindelse med årsregnskabet.

Coronakrisen fik banken til at suspendere forventningerne til hele året i marts. Forventningerne til basisindtjeningen blev genintroduceret i forbindelse med regnskabet for første kvartal, og i juli opjusterede banken forventningerne.

I samme opgang genintroducerede banken forventningerne til årets nettoresultat. De lød dengang på 350-550 mio. kr.

»Opjusteringen i juli havde baggrund i en positiv udvikling på de finansielle markeder kombineret med en tilfredsstillende udvikling i nettorente- og nettogebyrindtægterne samt en række aktive tiltag på omkostningsssiden,« skriver Spar Nord.

»Den positive udvikling på de finansielle markeder er fortsat i juli og august, hvilket har medført højere kursreguleringer end forventet,« lyder det videre om baggrunden for opjusteringen.

Banken venter nu en basisindtjening før nedskrivninger i intervallet 1.000-1.200 mio. kr. I juli lød forventningen på 800-1.050 mio. kr.

»Forventningerne til årets nedskrivninger på udlån er uændrede i forhold til det, der blev meldt ud i forbindelse med halvårsrapporten, idet nedskrivningerne fortsat forventes at blive lavere i 2. halvår 2020 end 1. halvår,« skriver Spar Nord.

BRANCHENYT
Læs også