Finans

Statens finansielle vagthund udvider bestyrelsen

Finanstilsynet har valgt fire nye medlemmer til bestyrelsen, så den samlede bestyrelse nu er vokset til ni personer.

Arkivfoto: Lars Krabbe.

Der skal snart gang i navnelegen i Finanstilsynets bestyrelseslokale, hvis bestyrelsesmedlemmerne skal have en chance for at lære hinanden at kende.

For blot to måneder siden blev den hidtidige formand David Lando erstattet af professor Nina Dietz Legind, og nu er der sat navne på fire nye medlemmer, så det samlede antal bestyrelsesmedlemmer kommer op på ni personer.

Det oplyser Finanstilsynet, der har til formål at holdet et vågent øje med den finansielle sektor, i en pressemeddelelse.

De fire nye medlemmer er Ken Lamdahl Bechmann, professor i finansiering ved CBS, Paul Brüniche-Olsen, der er tidligere adm. direktør i Lærernes Pension, Thomas Elholm, der er professor ved Juridisk Fakultet på Københavns Universitet og Troels Ørting, der bl.a. har en fortid som cybersikkerhedschef i World Economic Forum.

Dermed kan de sætte sig i samme bestyrelseslokale som næstformand Preben Lund Hansen, der er forhenværende direktør i Sydbank, Marianne Rørslev Bock, der er finansdirektør i Scandinavian Tobacco Group, Karsten Biltoft, vicedirektør i Danmarks Nationalbank og Svein Andresen, der er fhv. generalsekretær i Financial Stability Board.

Finanstilsynet – og dermed også bestyrelsen – er gennem de senest år blevet ramt af kritik på grund af tilsynets ageren eller rettere mangel på sammen.

Blandt andet har håndteringen af Danske Banks hvidvasksag udløst skarp kritik af Finanstilsynet.

Kritikken har blandt andet lydt på, at omfanget af mistænkelige transaktioner burde have været opdaget tidligere, og at tilsynet i for høj grad stolede på oplysninger fra Danske Bank.

BRANCHENYT
Læs også