Finans

Nyt bestyrelsesmedlem i Finanstilsynet har jagtet whistleblower - nu trækker han sig fra posten

Troels Ørting blev for nyligt udnævnt til bestyrelsesmedlem i Finanstilsynet. Men nu trækker han sig.

Troels Ørting har trukket sig fra posten som bestyrelsesmedlem i Finanstilsynet. Foto: Jens Dresling Foto: Jens Dresling

Troels Ørting er fortid i Finanstilsynets bestyrelse mindre end én uge, efter at han blev udpeget til bestyrelsen i den finansielle vagthund. Beslutningen er truffet, efter at Finanswatch har beskrevet, hvordan Troels Ørting var involveret i en skandale i den britiske storbank Barclays.

»Jeg har noteret mig den seneste omtale i pressen. Selv om der ikke er hold i den kritik, der rejses, så er jeg kommet frem til, at det ikke skal stå i vejen for det vigtige arbejde i Finanstilsynet i de kommende år. Jeg har derfor meddelt Erhvervsministeriet, at jeg trækker mig fra bestyrelsen,« udtaler Troels Ørting i en meddelelse fra Finanstilsynet.

I perioden 2015 til 2018 var Troels Ørting sikkerhedschef i Barclays, og ifølge Finanswatch var han i denne periode involveret i en ulovlig jagt på en whistleblower, som beskyldte bankens topchef Jes Staley for at have dækket over en ven, som senere blev ansat i den britiske storbank.

Jagten på whistlebloweren resulterede ifølge Finanswatch i en bøde på ca. 100 mio. kr. fra de amerikanske myndigheder, og derudover fik Jes Staley en bøde på mere end 5 mio. kr. fra de britiske myndigheder, som også kritiserede bankens praksis.

Finanswatch skriver på baggrund af anonyme kilder, at Troels Ørting stoppede i Barclays i 2018, da han blev fyret som følge af at have brugt midler fra banken til personlige udgifter.

Troels Ørting blev sammen med tre andre personer udpeget til bestyrelsesmedlem i Finanstilsynet onsdag den 9. september. Dermed blev bestyrelsen udvidet til i alt ni personer.

Det fremgår ikke af meddelelsen, om den ledige plads i bestyrelsen vil blive genbesat. Det er erhvervsministeren, der udpeger medlemmer af bestyrelsen i Finanstilsynet.

BRANCHENYT
Læs også