Finans

Storinvestor henter endnu en tidligere centralbankchef ind i folden

Den forhenværende centralbankchef Mark Carney er blevet en del af den amerikanske kapitalforvalter Pimcos såkaldte global advisory board.

På dette billede fra et symposium for centralbankchefer i Jackson Hole i Wyoiming, USA, ses USA's centralbankchef Jerome Powell (t.v.) sammen med Mark Carney. Foto: AP/Amber Baesler

Den amerikanske storinvestor Pimco har føjet endnu et prominent navn til sin liste over rådgivere. Mark Carney, der tidligere har stået i spidsen for centralbankerne Bank of England og Bank of Canada, bliver nemlig en del af kapitalforvalterens såkaldte global advisory board.

Det oplyser Pimco i en pressemeddelelse.

»Marks omfattende erfaring som økonom og centralbankchef i kombination med hans fokus på at transformere klimafinansiering gør ham til en uvurderlig tilføjelse til denne gruppe,« udtaler Emmanuel Roman, der er adm. direktør i Pimco, i pressemeddelelsen.

Mark Carney er i øjeblikket FN's særlige udsending med fokus på klima og den finansielle sektor. Inden dette var han fra 2013 og frem til marts i år chef for den britiske centralbank. Denne stilling fik han, efter at han fra 2008 til 2013 havde stået i spidsen for centralbanken i Canada.

Pimcos global advisory board blev skabt for lidt mere end fire år siden, og det har syv medlemmer. Ben Bernanke, der tidligere var centralbankchef i Federal Reserve i USA, står i spidsen for gruppen, der bl.a. inkluderer Storbritanniens forhenværende premierminister Gordon Brown og Jean-Claude Trichet, som har været chef for ECB.

»Gruppen er en vigtig del af vores investeringsproces, og den giver en unik global indsigt, og den udfordrer vores antagelser,« udtaler Dan Ivascyn, der er investeringsdirektør i Pimco.

BRANCHENYT
Læs også