Finans

Europæiske aktiemarkeder i store fald

De store europæiske aktieindeks bløder mandag. I det fælleseuropæiske eliteindeks Euro Stoxx 50 er faldet det største i månedsvis.

Der er anledning til bekymring hos investorer mandag grundet bevægelserne på Europas aktiemarkeder.

Mandag bløder aktiemarkederne rundt om i Europa.

Det ledende tyske aktieindeks DAX er kl. 14 nede med næsten 3 pct., franske CAC40 er faldet med 3,2 pct., og i Storbritannien er FTSE 100 også dykket med over 3 pct. I Danmark er C25-indekset "kun" nede med 1,25 pct.

Eliteindekset Euro Stoxx 50, der har nogle af de største og mest likvide aktier i Europa, under sig og er ligeledes faldet med over 3 pct. Det er det største daglige fald siden juni.

Ifølge Michael Friis Jørgensen, chefaktieanalytiker i Alm. Brand, er der uro og nervøsitet i markedet omkring coronasmitten, som er blusset op rundt omkring i Europa.

»Det er bygget op siden sidste uge, hvor den amerikanske centralbank Fed ikke kom med nyt brændstof. Smittetallene begynder virkelig ikke at se gode ud i Europa. Det er i dag ketchuppen kommer ud af flasken. Nu samler tingene sig sammen. Vi har haft et par dage med udsalg i USA, og faldende breder sig,« siger han til Børsen.

Blandt de store tabere mandag er den tyske storbank Deutsche Bank, hvis aktie kl. 14 er faldet med omkring 7 pct. for dagen.

Herhjemme i Danmark er det kun Novo Nordisk, der kan fremvise grønne tal mandag i C25-indekset.

Resten af de danske eliteaktier er nede, og værst går det udover store og meget værdifulde selskaber som A.P. Møller-Mærsk, Pandora, Carlsberg og Danske Bank.

Det danske C25-indeks er i år steget med lidt over 17 pct. Men den seneste måned har indekset stort set ligget fladt.

BRANCHENYT
Læs også