Finans

Nordea sænker grænsen for, hvornår kunderne skal betale negativ rente

Privatkunderne i Nordea skal fremover betale negative renter på indlån over 250.000 kr.

Foto: AP Photo/Jessica Gow

Et fortsat lavt renteniveau får nu Nordea til at sænke grænsen for, hvornår bankens privatkunder skal betale negative renter på 0,60 pct.

Grænsen bliver sænket fra 750.000 kroner til 250.000, fremgår det af en pressemeddelelse.

»Vi forudser, at det historisk lave renteniveau kommer til at fortsætte længe endnu. Derfor ændrer vi nu grænsen for, hvornår man som privatkunde skal betale negativ rente på indlån til 250.000 kr.,« siger Mads Skovlund, bankdirektør med ansvar for danske privatkunder i Nordea, i pressemeddelelsen.

Ændringerne træder i kraft fra 1. januar 2021, og den nye grænse gælder for alle typer indlånskonti udover børneopsparinger, børnebørnkonti og konti der er oprettet i forbindelse med boligkøb.

»Der er god tid til, de nye grænser træder i kraft, så vi anbefaler, at de kunder, der bliver berørt, tager en snak med os for at få klarlagt deres alternativer. Det afgørende er at finde de løsninger, som passer bedst til den enkeltes situation og økonomi,« siger Mads Skovlund.

Udover de 250.000 kr., kan Nordea-kunderne have 100.000 kr. stående konstant på en pensionskonto uden at skulle betale negative renter, fremgår det af pressemeddelelsen.

Med sænkningen af beløbsgrænsen for, hvornår privatkunderne skal betale negative renter, kommer Nordea i samme gruppe som blandt andet Jyske Bank og Ringkjøbing Landbobank, der også har en grænse på 250.000 kr.

Hos landets største bank, Danske Bank, er beløbgrænsen fortsat på 750.000 kr., før der skal betales negative renter på indlån.

Læs også