Finans

Hvem vinder præsidentvalget? Store investorer tror mest på Biden

Aktiemarkedet vil klare sig bedst, hvis Donald Trump vinder præsidentvalget, lyder det fra kapitalforvaltere.

Joe Biden fører i de fleste meningsmålinger. Foto: Jim Watson/AFP

Demokraternes præsidentkandidat Joe Biden ender med at flytte ind i det Hvide Huse i 2021. Det forventer et flertal af store investorer i hvert fald, viser en undersøgelse blandt kapitalforvaltere, skriver Financial Times.

60 pct. af 91 kapitalforvaltere, som samlet forvalter en formue på 3 billioner dollars i amerikanske aktiver, tror, at Joe Biden vinder over Donald Trump i det amerikanske præsidentvalg den 3. november, viser undersøgelsen, som er foretaget af Survation.

Undersøgelsen flugter med meningsmålingerne, hvor langt de fleste peger på Joe Biden som vinder. Men selvom de fleste kapitalforvaltere venter, at Joe Biden vil vinde præsidentvalget, er det dog ikke det resultat - som ifølge dem - vil give det bedste aktieafkast.

Det vil i stedet være en sejr til Donald Trump i kombination med et republikansk flertal i både Repræsentanternes Hus og Senatet. Næsten halvdelen af de adspurgte mener, at dette resultat vil give medvind til aktiemarkederne. En tredjedel ser dette scenarie som neutralt.

Omvendt venter 60 pct., at det vil påvirke det amerikanske aktiemarked i en negativ retning, hvis demokraterne vinder præsidentvalget og får flertal i begge kamre i Kongressen.

Det er især ventet, at energisektoren vil blive ramt i dette scenarie, mens kapitalforvalterne venter, at det vil være positivt for selskaber, som har orienteret imod miljø og bæredygtighed.

Ifølge en analyse fra den store kapitalforvalter Nuveen skal investorer dog ikke ændre deres porteføljer ud fra en forventning om udfaldet af det amerikanske præsidentvalg.

»Selvom valget i november har taget investorernes opmærksomhed, forventer vi ikke, at resultatet bliver den afgørende faktor for udviklingen på finansmarkederne,« lød det bl.a. i analysen fra midten af september.

BRANCHENYT
Læs også