Finans

Ringkjøbing Landbobank opjusterer forventningerne til 2020

Højere indtægter og lavere tab på obligationsbeholdningen fører til større overskud.

Ringkjøbing Landbobank opjusterer sine forventninger til overskuddet for 2020. Foto: Ringkjøbing Landbobank Foto: Ringkjøbing Landbobank

Midt i coronakrisen opjusterer Ringkjøbing Landbobank sine forventninger til 2020.

Der er tale om en pæn opjustering af forventningerne, hvor banken nu forventer et overskud før skat i intervallet 950-1.150 mio. kr. mod tidligere 800-1.100 mio. kr., oplyser banken i en fondsbørsmeddelelse.

Det er altså især bunden af intervallet, der hæves markant – med 150 mio. kr.

Forventningerne til det såkaldte basisresultat hæves samtidig fra intervallet 900-1.100 mio. kr. til 1.000-1.150 mio. kr.

Banken har fået flere kunder, og de bruger banken oftere end tidligere forventet.

Samtidig har Ringkjøbing Landbobank tabt færre penge på sin obligationsbeholdning.

»Opjusteringen sker primært som følge af et bedre indtægtsforløb end tidligere forventet blandt andet med baggrund i et fortsat højt kundeindtag og aktivitetsniveau, ligesom kurstabet på bankens obligationsbeholdning er reduceret,« skriver banken som begrundelse for de hævede forventninger.

Ringkjøbing Landbobank har de senere år haft voldsom fremgang, og banken overhalede i sidste måned Jyske Bank som Danmarks næststørste målt på markedsværdi – kun overgået af Danske Bank.

Da fondsbørsen lukkede mandag den 6. oktober, havde Ringkjøbing Landbobank en markedsværdi på 14,3 mia. kr. mod Jyske Banks 13,1 mia. kr.

Selvom de to jyske banker i øjeblikket kæmper om titlen som nummer to i Danmark, er der et stykke vej, før de kan true nummer et, Danske Bank, der har en markedsværdi på omkring 75 mia. kr.

Ringkjøbing Landbobank har knap 700 ansatte og havde i 2019 et overskud efter skat på 978,2 mio. kr.

BRANCHENYT
Læs også