Finans

Storinvestor efter Donald Trumps sygdom: Hold fast i din plan

Med Donald Trumps sygdom er der skabt fornyet usikkehed, men investorerne skal fokusere på noget helt andet, lyder det fra kapitalforvalter.

Donald Trump kom mandag tilbage til Det Hvide Huse, efter at han havde været indlagt på et militærhospital for at modtage behandling for covid-19. Foto: Nicholas Kamm/AFP

Donald Trumps sygdom, indlæggelse og udskrivelse løber i øjeblikket med de fleste overskrifter. Men investorerne bør se i en helt anden retning. Sådan lyder det fra den store kapitalforvalter Nuveen, der med en formue under forvaltning på 1.000 mia. dollars hører til blandt de helt store kapitalforvaltere i verden.

»Selv om nyhederne føjer til de usikkerheder, der i forvejen finde, mener vi, at det vil have begrænset effekt rent investeringsmæssigt,« skriver Nuveens globale investeringskomité i en kommentar.

Fra investeringskomitéen lyder det, at man skal fastholde sin strategi og fokusere på de fundamentale aspekter. Altså hvordan virksomhederne klarer sig, og hvordan de er prisfastsat på børserne.

»Historisk har præsidentvalgene ikke være nogen afgørende eller vedvarende drivkraft for finansmarkederne. Med det - og især den ekstra usikkerhed - in mente, mener vi, at investorerne ikke skal foretage ændringer af deres porteføljer forud for eller efter valget,« lyder det fra investeringskomitéen i Nuveen.

Ændringer af det politiske landskab efter valget vil dog kunne påvirke økonomien og virksomhedernes indtjening, lyder det fra Nuveen.

»Men det er mere sandsynligt, at markedet i de næste år vil blive drevet af de fremskridt, der bliver gjort med en eller flere vacciner mod coronavirussen og hvor tilgængelig den vil være for den brede befolkning,« skriver Nuveen.

Nuveen har tidligere peget på, at en sejr til Joe Biden overordnet vil kunne lægge et negativt pres på aktiemarkederne på grund af stigende skatter.

Omvendt vil sektorer som vedvarende energi og infrastruktur nyde godt af en Biden-sejr, lyder det fra Nuveen. Det samme vil selskaber med stor international eksponering, da kapitalforvalteren venter, at en Biden-sejr vil føre til, at der bliver blødt op på handelsfronten.

Hvis Donald Trump vinder valget, vil det kunne resultere i en prisudvikling a la den, der fandt sted i november 2016. Her steg flere selskaber som følge af udsigten til bl.a. lavere skat. Nuveen vurderede tidligere, at cykliske selskaber samt små og mellemstore selskaber, som har en stor del af omsætningen i USA, vil klare sig godt i dette scenarie.

Læs også