Finans

Danske Bank-chef efter kritik fra de ansatte: »Der er desværre ingen vej uden om«

Danske Bank svarer nu på den kritik, der er kommet fra Finansforbundet oven på nyheden om, at landets største bank vil skære op mod 1.600 stillinger.

Danske bank vil skille sig af med op mod 1.600 medarbejdere. Foto: Jens Hartmann Schmidt

Der var intet alternativ til de nedskæringer, som kan resultere i op mod 1.600 færre stillinger i løbet af det kommende år. Sådan lyder det fra Danske Bank til de ansatte, efter at Finansforbundet, fagforbund for ansatte i finanssektoren, torsdag var ude med kritik af nedskæringerne.

»Det er aldrig nemt at skulle sige farvel til dygtige medarbejdere, men der er desværre ingen vej uden om – Danske Banks omkostninger er markant højere end mange af vores konkurrenters. Vi forstår den usikkerhed, det her skaber hos vores medarbejdere. Vi ønsker at gøre dette på den mest hensynsfulde måde, og når vi i dag åbner for muligheden for frivillige aftrædelser i Danmark, er det fordi, vi ad denne vej ønsker at reducere omfanget af afskedigelser,« siger Karsten Breum, koncerndirektør i Danske Bank med ansvar for HR.

Reduktionen i antallet af stillinger er en udløber af bankens 2023-plan, der skal reducere omkostningerne i banken. Danske Bank har i øjeblikket 22.000 medarbejdere, og af dem arbejder 11.000 i Danmark. Hvis Danske Bank får reduceret antallet af medarbejdere med 1.600, svarer det til en reduktion på lidt over 7 pct.

2023-plan
  • I 2023 skal Danske Bank have en egenkapitalforrentning på 9-10 pct.
  • Omkostningsprocenten skal være i den lave ende af 50'erne.
  • Aktionærerne skal have 40-60 pct. af overskuddet som udbytter.

»1.600 er et uhyrligt tal, og vi taler om dygtige og loyale kolleger. Jeg har meget svært ved at se, hvor de kolleger kan undværes, for der arbejdes i højt tempo overalt i banken. Som medarbejdere vil vi det bedste for Danske Bank, men jeg kan oprigtigt komme i tvivl om, hvordan vi skal få enderne til at nå sammen med så mange færre kolleger,« udtalte Kirsten Ebbe Brich, formand for Finansforbundet i Danske Bank, i en pressemeddelelse.

Reduktionen vil finde sted på tværs af forretningsenheder og markeder, oplyste banken i forbindelse med annonceringen af nedskæringerne.

»Vi er meget bevidste om, at mange medarbejdere oplever, at de allerede i dag har en meget travl hverdag. Når vi kommer til at skulle være færre medarbejdere, så skal det også ses i sammenhæng med, at vores organisation bliver mere simpel og effektiv. Vi er i fuld gang med at forenkle banken, og det kommer blandt andet til udtryk ved, at vi omkring årsskiftet går fra fire forretningsenheder til to. Vi skal organisere os og arbejde sammen på nye og mere effektive måder, som gør Danske Bank til både en bedre arbejdsplads for medarbejderne og en bedre bank for kunderne,« siger Karsten Breum.

Læs også