Finans

Nykredit opjusterer: »Boligmarkedet og store dele af erhvervslivet har indtil videre har klaret sig bedre gennem krisen end frygtet«

Nykredit-koncernen har skruet op for forventningerne til forretningsresultatet og resultatet før skat.

Foto: Fred Romero

Nykredit er kommet bedre igennem coronakrisen, end det først var ventet.

Det har fået den danske realkreditkæmpe til at opjustere forventningerne til forretningsresultat og resultatet før skat. Disse poster i regnskabet ventes nu at ende i intervallet 5,5 til 6 mia. kr., oplyser Nykredit i en fondsbørsmeddelelse.

Tidligere ventede Nykredit, at 2020 ville byde på et forretningsresultat og resultat før skat i niveauet 4-5 mia. kr. i 2020. Opjusteringen kommer på baggrund af en »god udvikling i forretningen, udsigt til lavere nedskrivninger end ventet samt gunstig udvikling i 3. kvartal på både beholdningsindtjeningen og derivatporteføljen«.

»Det betyder, at vi nu forventer lavere nedskrivninger i 2020, end vi gjorde tidligere på året. Samtidig ser vi fortsat meget tilfredsstillende aktivitet, vækst og kundetilgang i Nykredit Bank og Totalkredit. Sammen med de seneste måneders medvind på de finansielle markeder danner det grundlag for den opjustering, vi i dag melder ud,« udtaler Michael Rasmussen, koncernchef i Nykredit, i forbindelse med opjusteringen.

Nykredit opjusterede senest forventningerne i august. Den seneste udvikling står i skærende kontrast til udviklingen i foråret, hvor coronakrisen satte sit tydelig præg på realkreditgigantens regnskab.

Nykredit kom igennem årets første tre måneder med et minus på 1,3 mia. kr. før skat og 882 mio. kr. efter skat, og coronakrisen alene fik Nykredit til at hensætte for 1,1 mia. kr., som var ledelsens skøn over, hvad krisen risikerer at koste koncernen.

Selv om det altså er gået bedre end frygtet, er coronakrisen langt fra kun noget, der kan ses i bakspejlet, lyder det fra Michael Rasmussen.

»Hverken som samfund eller som virksomhed kan vi betragte coronakrisen som et overstået kapitel. Det er endnu for tidligt. Men vi kan – med en vis forsigtig optimisme – konstatere, at boligmarkedet og store dele af erhvervslivet indtil videre har klaret sig bedre gennem krisen end frygtet,« lyder det fra Michael Rasmussen.

Nykredits regnskab for tredje kvartal bliver offentliggjort den 4. november.

BRANCHENYT
Læs også