Serier

Danske Bank: Litauiske myndigheder beder om informationer om hvidvask

Hvidvask i Danske Bank
Foto: PR/Danske Bank

Afsløringer om mistænkelige transaktioner får nu de litauiske myndigheder til at bede Danske Bank om at fremsende nye informationer.

Det skriver Berlingske Business.

Det er Den Litauiske Nationalbank, der har anmodet Danske Banks litauiske afdeling om at fremlægge oplysninger til evaluering.

Flere medier, herunder Berlingske Business, har berettet om Danske Banks problemer med mistænkelige transaktioner i både Estland, kendt som hvidvasksagen, såvel som filialen i Litauen.

Den litauiske filial skulle angiveligt spille en nøglerolle i en hvidvasksag om såkaldte "mirror trade" eller "spejlhandler", der de seneste par år har ført til store bøder for den tyske storbank Deutsche Bank, skriver Berlingske Business.

En intern rapport fra Deutsche Bank beskriver ni metoder, som svindlere har benyttet, og i en af metoderne er Danske Banks litauiske filial omdrejningspunkt. Pengene blev sendt gennem en litauisk Danske Bank-konto tilhørende kunden Yellowstone Import Ltd., og flere store transaktioner bliver fremhævet, og angiveligt skulle der være blevet foretaget transaktioner til en sum af 630 mio. dollar.

- Der er ikke nogen tvivl om, at Danske Bank Litauen har spillet en nøgle rolle i mirror trade-sagen. Det undrer mig, at hverken Danske Bank eller Deutsche Bank har fortalt om dette i offentligheden, siger Graham Barrow, der er britisk hvidvaskekspert og har studeret Danske Bank-sagen tæt, til Berlingske Business.

Danske Bank udtaler til Berlingske Business, at banken er ved at undersøge forholdene i filialen i Litauen nærmere, og at banken ikke kan kommentere sagen yderligere.

BRANCHENYT
Læs også