Finans

Partier i borgerrepræsentationen lægger afstand til Frank Jensens efter nye beretninger om krænkelser

Flere af de øvrige partier i Københavns Borgerrepræsentation vil diskutere overborgmester Frank Jensens (S) nye sager om krænkelser. Enhedslistens gruppeformand kritiserer Socialdemokratiets foreløbige tavshed.

De to nye sager involverende Frank Jensen er foregået i 2012 og 2017. Arkivfoto: Jacob Erbahn

Flere af Socialdemokratiets umiddelbare allierede i Københavns Borgerrepræsentation tager afstand fra overborgmester Frank Jensen, efter Jyllands-Posten fredag aften kunne fortælle om to nye krænkelsessager.

De nye krænkelsessager fandt sted i 2012 og 2017. Derudover har Frank Jensen også to tidligere sager fra 2004 og 2011 i bagagen.

Det er den socialdemokratiske regionspolitiker Maria Gudme, der beretter, at hun blev krænket i 2012, hvor Frank Jensen til en begyndelse lagde en hånd på hendes lår.

»Ja, så fortsætter hans hånd jo. Den bevæger sig helt op af mit inderlår. Her får jeg det rigtig ubehageligt,« har Gudme fortalt Jyllands-Posten om episoden, som blev stoppet da en anden tilstedeværende hjalp hende.

Sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling fra SF fortæller Politiken, at hun tager de nye sager »meget alvorligt.«

Hun vil i samme ombæring ikke svare på, om hun finder det forsvarligt, at Frank Jensen tjener som overborgmester i kommunen.

De tre Frank Jensen-sager fra 2011, 2012 og 2017 har fundet sted, mens han har været overborgmester og dermed øverste leder for de tusindevis af ansatte i Københavns Kommune.

Enhedslistens gruppeformand i borgerrepræsentationen, Karina Vestergaard Madsen, er rystet.

»Det er helt uacceptabel opførsel og et helt ekstremt udtryk for magtmisbrug. Så enkelt og klart kan det siges,« udtaler hun til Jyllands-Posten.

Hun fortæller, at der bestemt skal tales om sagen i borgerrepræsentationen. Ansvaret ligger dog et andet sted til at starte med, mener hun.

»Jeg forventer, at Socialdemokratiet forholder sig til det. De har valgt ham som repræsentant, så det må være der, man i første omgang går ud og forholder sig til de anklager, der er kommet,« siger hun og fortsætter:

»Men man skal også forholde sig til det Facebook-opslag, Frank Jensen har lavet, som ikke er en undskyldning; Det er en snik-snak om, at der kan være forskellige opfattelser. Det er på ingen måde nok.«

Politiken har også talt med socialborgmester Mia Nyegaard fra Radikale Venstre, som udtaler, at hun er rystet over historien i Jyllands-Posten.

Både EL, SF og De Radikale er enige om, at de øvrige partier udover S i borgerrepræsentationen skal tale sammen om sagen.

Frank Jensen har afvist at stille op til et interview om sagerne.

»Det, der står tilbage, er, at nogle kvinder har oplevet, at jeg har overskredet deres grænser. Ansvaret ligger hos mig, og det beklager jeg dybt,« lyder en del af det skriftlige svar, som Frank Jensen i steder har sendt til Jyllands-Posten.

Læs også
Top job