Finans

HSBC overvejer at tage betaling for konti

Omkring 14 pct. af Storbritannien - cirka 9,8 mio. briter - har konto i HSBC, viser tal fra banken fra sidste år ifølge The Guardian. Foto: Martial Trezzini/AP

HSBC kan blive den første storbank i Storbritannien til at tage betaling for at holde konti i et forsøg på øge omsætningen i et finansielt miljø med lave renter.

Det skriver The Guardian.

Gratis bankkonti kan være fortid for kunder i HSBC med standardkonti, mens der ifølge HSBC's topchef, Noel Quinn, endnu ikke er planer om at tage betaling for basiskonti.

Omkring 14 pct. af Storbritannien - cirka 9,8 mio. briter - har konto i HSBC, viser tal fra banken fra sidste år ifølge The Guardian.

Selv om basiskonti fortsat vil være gratis, fortæller Noel Quinn, at man i banken vil gennemgå gebyrer og låneomkostninger på tværs af alle markeder for at sikre, at banken har en bæredygtig profitabilitet i fremtiden.

Noel Quinn siger til The Guardian, at overvejelserne skyldes de lave renter i Storbritannien, hvor renten siden marts har ligget på 0,1 pct., hvilket har begrænset bankens indtjeningsevne på både lån og realkredit.

- Hvad vi er nødt til at gøre som en institution, er at se på måder, hvor vores omsætning kan vokse i et miljø med lave renter, skriver banken.

Beslutningen om at tage betaling for standardkonti er kontroversiel i Storbritannien, hvor det ikke er alment udbredt. HSBC tager dog betaling for konti i andre lande, hvor banken har forretning - heriblandt Canada, USA og Frankrig.

BRANCHENYT
Læs også