Finans

Amerikansk frygtindeks stiger til højeste niveau siden juni

FILE PHOTO: The Wall Street sign is pictured at the New York Stock exchange (NYSE) in the Manhattan borough of New York City, New York, U.S., March 9, 2020. REUTERS/Carlo Allegri/File Photo

Med få dage til det amerikanske præsidentvalg har stigninger i antallet af coronasmittede, manglende afklaring om en ny hjælpepakke i USA og fornyet frygt for en dybere recession sendt det amerikanske VIX-indeks, der også kaldes frygtindekset, op til det højeste niveau siden midten af juni. 

Det skriver Bloomberg News.

VIX-indekset, der viser forventningerne til udsvingene - eller volatiliteten - på aktiemarkedet i USA, nåede onsdag op over 40. Der er dog stadig et stykke vej fra niveauet i midten af marts, hvor frygten for udbruddet af coronavirus for alvor tog fat og kortvarigt sendte VIX-indekset op over 80.

- Jeg tror ikke, at det vil fjerne volatiliteten, at vi når til valgdagen. Der er meget usikkerhed i markedet selv efter valgdagen, siger Chris Gaffney, direktør for globale markeder hos amerikanske TIAA Bank, til Bloomberg News.

Onsdag har den fornyede virusfrygt sendt de amerikanske aktier i dørken med S&P 500-indekset, der falder 2,7 pct., mens Nasdaq-indekset taber 2,9 pct. og Dow Jones-indekset går 2,7 pct. tilbage.

Læs også