Finans

Nordnet vender retur på børsen i Stockholm

Netbørsmægleren Nordnet vender tilbage på børsen i Stockholm i slutningen af november. Ifølge prospektet er selskabet værdisat til mellem 22-26 mia. svenske kroner.

Arkivfoto

Den skandinaviske aktiehandelsplatform Nordnet er på vej retur på børsen i Stockholm og sigter efter en værdi på op mod 26 mia. svenske kroner.

Det fremgår af det børsprospekt, som Nordnet har offentliggjort, skriver det svenske erhvervsmedie Dagens Industri.

I prospektet fremgår det, at Nordnet-aktierne vil blive udbudt i tegningskursen 88-104 svenske kr., hvilket værdisætter net-børsmægleren til mellem 22 og 26 mia. svenske kr.. Det svarer til omkring 16-18 mia. danske kr.

Nordnet, der især er populær blandt de private investorer på tværs af hele i Skandinavien, har tidligere været noteret på børsen i Stockholm.

Selskabet blev dog afnoteret i 2016, da Nordnet fik nye ejere i form af de to svenske kapitalfonde Öhmangruppen og Nordic Capital Fund.

Ender værdien på omkring 26 mia. svenske kr., når Nordnet har første handelsdag på den stockholmske børs den 25. november, vil det næsten være 20 mia. mere, end da selskabet blev afnoteret for fire år siden.

Nordnet, der blev grundlagt i 1996 og blev noteret på børsen i Stockholm tre år senere, var blandt de første internetmæglere i Skandinavien.

Siden er selskabet vokset betragteligt gennem opkøb og fusioner, inden Öhmangruppen og Nordic Capital Fund i 2016 købte handelsplatformen.

Nordnet har base i Sverige, men er tilstede i alle fire nordiske lande.

Aktieplatformen havde ved udgangen af tredje kvartal mere end 1,1 mio. kunder i Sverige, Danmark, Norge og Finland.

I Danmark lå antallet af Nordnet-kunder på 172.000 ved udgangen af kvartalet. Til sammenligning lå tallet i samme kvartal sidste år på 114.000.

Nordnet-koncernen har i årets første tre kvartaler haft en omsætning på 1,9 mia. svenske kr. og et overskud på 880 mio. svenske kr.

Læs også