Finans

Mange grønne fonde investerer stadig sort

En opgørelse over 100 ESG-fonde i Danmark fra analysebureauet Morningstar viser, at der er stor forskel på, hvor grønne de er. Der er ikke altid sammenhæng mellem, hvad investorer tror de får, og hvad de rent faktisk får.

Mange bæredygtige investeringsfonde ekskluderer investeringer i kul og fossile brændstoffer. Men i en lang række andre fonde, der stadig kalder sig ESG, har man stadig investeringer i fossilt brændstof.

RETTELSE: Denne artikel indeholdt tidligere en grafik, der viste, at 11,5 pct. af aktiverne i investeringsfonden ”Maj Invest Grønne Obligationer” er involveret i fossilt brændstof. Ifølge Maj Invest er tallet 0,0 pct. Morningstar erkender, at det er svært at opgøre tallet præcist, da Morningstars metode tager udgangspunkt i udstederselskabet og ikke i det udstedte instruments formål. Vi har derfor valgt at fjerne grafikken fra denne artikel. Vi beklager fejlen.

Hvis man som investor går ind i sin bank og gerne vil investere sine penge i bæredygtige og grønne fonde, så trækker banken angiveligt en række brochurer op fra danske investeringsforeninger med et ESG-stempel. Et stempel, der viser, at fonden placerer sine penge i ansvarlige virksomheder, der lever op til en række krav inden for miljø, sociale forhold og god ledelse...

Læs også