Finans

Pensionsgigant vil kaste yderligere 22 milliarder i små og mellemstore virksomheder

Håbet er at finde afkast til de 325.000 danskere, der har pensionsopsparing hos PKA.

Investeringsdirektør Michael Nellemann Pedersen ser fortsat stort potentiale i små- og mellemstore virksomheder.  Foto: Gregers Tycho

PKA, der er en af landets største pensionskasser, har i sinde at investere yderligere 22 mia. kr. af medlemmernes pensionsmidler i unoterede selskaber.

Pensionskassen forvalter pensionsmidler for 325.000 danskere, hvoraf en stor del er at finde på social- og sundhedsområdet. I alt forvaltes der 330 mia. kr. hos PKA, og en større del af dem skal nu investeres i små og mellemstore virksomheder.

»Som langsigtet investor kan vi gå ind og støtte virksomhedernes udvikling, samtidig med at vi øger deres værdi og skaber et afkast til vores medlemmer,« siger investeringsdirektør i PKA Michael Nellemann Pedersen i en pressemeddelelse.

De 22 mia. kr. vil blive sat i en fond hos PKA’s datterselskab IIP, der har fokus på investering i unoterede selskaber. Den nye kapital betyder, at IIP kommer til at forvalte i alt godt 75 mia. kr. for PKA.

»IIP har leveret meget tilfredsstillende afkast, og det er sket til lave omkostninger i forhold til, hvad man normalt ser på kapitalfondsområdet,« fortæller Michael Nellemann Pedersen og fortsætter:

»Vi tror på, at IIP med ny kapital og et styrket mandat kan fortsætte de resultater, der i sidste ende bidrager til gode pensioner til vores medlemmer.«

Hos IIP er man glad for tilliden, og man regner med, at den nye kapital kommer til at kunne give endnu bedre afkast til pensionsopsparerne.

»Med et nyt stort tilsagn fra PKA i ryggen får vi endnu mere skala. Det giver os mulighed for at bygge videre på de resultater, som teamet har skabt i de seneste år,« siger Anette Eberhard, der er partner hos IIP, i meddelelsen.

BRANCHENYT
Læs også