Finans

Analytikere: Danske Bank står stadig til bøde

Danske Bank på Kongens Nytorv. Foto: Jens Hartmann Schmidt

Selv om USA's finansministerium ikke vil kræve erstatning fra Danske Bank i forbindelse med hvidvasksagen, står banken alligevel til milliardbøde. Det vurderer analytikere over for dagbladet Børsen.

Danske Bank meddelte lørdag, at Ofac, der har ansvar for at håndhæve civilretlige amerikanske økonomiske sanktioner for USA's finansministerium, har fortalt banken, at man har afsluttet undersøgelserne af banken uden at foretage yderligere handlinger.

Sagen er med andre ord henlagt, og selv om det er gode nyheder for Danske Bank, vurderer Sydbanks analytiker Mikkel Emil Jensen, at en potentiel milliardbøde stadig lurer.

Det samme vurderer senioranalytiker ved Bloomberg Intelligence Elliott Z. Stein.

- Danske Banks meddelelse 19. december om, at det amerikanske finansministerium har lukket sine sanktionsundersøgelser, er godt nyt for banken, men det afslutter ikke de amerikanske bøderisici, siger han til Børsen.

- Justitsministeriet og børstilsynet har fortsat undersøgelser i gang, og det kan give bøder for hvidvask og manglende information relateret til bankens Estland-filial mellem 2007 og 2015, fortsætter han.

Omfanget af Danske Banks bøde er indtil videre uklart, men Elliott Z. Stein vurderer med udgangspunkt i bankens indtjening fra ikke-estiske kunder på 1,7 mia. kr., at bøden kan nå op mod 1 mia. dollar - svarende til mere end 6 mia. kr.

BRANCHENYT
Læs også