Finans

Trods corona: Amerikanske aktier lukker 2020 rekordhøjt

Torsdag har der været stigninger på det amerikanske aktiemarked, og det har kastet flere rekorder af sig.

Ligesom Dow Jones og S&P, har Nasdaq-indekses oplevet en stor stigning, men er dog ikke lukket i rekord. Foto: AP/Mark Lennihan

Flere af de ledende aktieindeks i USA slutter 2020 i rekordhøje niveauer. Det er status efter årets sidste handelsdag.

De rekordhøje niveauer følger efter et år, hvor S&P 500-indekset er steget med 16 procent, mens Dow Jones-indekset er steget syv procent. Stigningerne har bragt de to indeks, der er blandt de ledende i USA, til det højeste nogensinde.

Også Nasdaq-indekset har oplevet en stor stigning. Her er der for året tale om en stigning på 43 procent. Dette indeks er dog ikke lukket i rekord torsdag.

Stigningerne er sket i løbet af et år, hvor der ellers har været en del usikkerhed på de finansielle markeder på grund af særligt coronapandemien.

Kæmpe hjælpepakker og finanspolitisk stimuli har sammen med udviklingen af coronavacciner har dog holdt hånden under selskaberne og givet investorerne noget optimisme til at sende aktiekurserne i vejret.

Og selv om investorerne generelt også har været i godt humør torsdag på årets sidste handelsdag, så har optimismen været relativt afdæmpet.

Mens Nasdaq-indekset er steget med 0,1 procent hen over dagen, så er Dow Jones-indekset og S&P 500-indekset steget mellem 0,6 og 0,7 procent.

- Det er en stille dag med få nyheder og lav volumen - en ironisk afslutning på et så turbulent år, siger David Carter, investeringschef hos forvalteren Lenox Wealth Advisors, til Reuters.

Herhjemme har det danske aktiemarked ikke haft åbent torsdag. Det havde i stedet sidste handelsdag for året onsdag.

Også det ledende aktieindeks i Danmark, C25-indekset, har haft et rekordår på trods af udbruddet af coronavirus. Indekset er således steget med 36 procent i løbet af året, og det er det største i indeksets treårige levetid.

Læs også