Finans

Kinesiske giganter smides af amerikansk børs i denne uge

De kinesiske selskaber mistænkes af amerikanerne for at kunne linkes til det kinesiske militær.

Præsident Donald Trump vinker nu farvel til en række kinesiske selskaber, som amerikanerne linker til det kinesiske militær.

Den amerikanske præsident Donald Trump smider i denne uge tre store virksomheder af børsen i USA.

Det drejer sig om selskaberne China Mobile, China Telecom og China Unicom, der har en samlet omsætning på over 200 mia. dollars. China Mobile, der har en børsværdi på 116 mia. dollars, er verdens største mobiloperatør målt på antallet af abonnenter.

Dette skriver Dagens Næringsliv.

Udsmidningen af de tre storvirksomheder kommer efter en ordre fra den siddende præsident i USA, Donald Trump, der vil bandlyse investeringer i kinesiske selskaber, der på den ene eller anden måde kan linkes til det kinesiske militær.

Ifølge Dagens Næringsliv har det kinesiske handelsdepartementet i en meddelelse sagt, at det vil »tage de nødvendige skridt for at beskytte kinesiske interesser«.

»Dette er ikke i tråd med markedsregler og logik. Det skader ikke bare rettighederne til kinesiske selskaber, men også interesserne til investorer i andre land – også USA,« skriver handelsdepardementet ifølge mediet.

I november meldte de amerikanske myndigheder ud, at de amerikanske investorer ikke længere ville få mulighed for at investere i 37 kinesiske selskaber.

»Kina udnytter i stigende grad amerikansk kapital til at finansiere og muliggøre udviklingen og moderniseringen af dets militær, efterretninger og andre sikkerhedsapparater,« lød ordren fra Det Hvide Hus.

Dagens Næringsliv skriver, at der er over 80 kinesiske selskaber placeret på Pentagons sorte liste, og at Kina har sagt, at det vil lave en tilsvarende sortliste over amerikanske selskaber. Dette er dog endnu ikke sket.

Læs også
Top job