Finans

Jyske Bank: Anders Dam er bekymret for den danske økonomi

Ordførende direktør i Jyske Bank, Anders Dam, er nervøs for den danske økonomi. Foto: Linda Johansen

Jyske Banks ordførende direktør, Anders Dam, er - på trods af nyligt opjusterede resultatforventninger - nervøs for fremtiden.

Det fortæller han til dagbladet Børsen.

Jyske Bank er snart aktuel med årsregnskabet for 2020, hvor der ifølge Anders Dam ventes et bundlinjeresultat på 1,6 mia. kr.

Direktøren lægger dog ikke skjul på, at han følger samfundsøkonomien tæt for tiden.

- Jeg er meget, meget årvågen og forsigtig. Vi har en god forretning, men der er grund til at være forsigtig, når vi ser, hvordan det negative renteniveau presser både aktier og ejendomspriser i vejret. Det er noget, der kan gøre mig nervøs, siger Anders Dam til Børsen.

Her henvises til, at stort set alle aktiver er steget på trods af coronapandemien, som Anders Dam mener vil skære mellem 3 og 4 pct. af det danske bnp.

Han forklarer yderligere, at et fald i det dansk bnp er tabt indtægt for det danske samfund. På den anden side har Danmark en enorm formueeffekt, fordi danskernes boliger og aktiver bliver mere værd.

Indtil videre kender vi dog ikke den langsigtede effekt af at have negative renter i samfundet, fortsætter Anders Dam.

Trods usikkerhed oplyste Jyske Bank tirsdag, at banken venter et resultat før skat på 2,1 mia. kr. samt et nettoresultat på 1,6 mia. kr. for 2020 mod et tidligere ventet nettoresultat mellem 1,0 og 1,5 mia. kr.

Læs også