Finans

Nyhed: En »one time experience« lakker mod enden for coronakrisens købmænd. Nyhed: Danske aktier i bunden over verdens bedste aktiemarkeder lige nu. Nyhed: Europa går ikke i stå, hvis Putin lukker for gassen.

Nykredit opjusterer - igen: »Danske boligejere og store dele af dansk erhvervsliv er indtil videre kommet bedre gennem krisen end frygtet«

Den store realkreditmastodont venter et resultat før skat på næsten 7 mia. kr. for 2020.

Foto: Håkan Dahlström

2020 har udviklet sig langt bedre for Nykredit, end man frygtede i den danske realkreditmastodont, da coronavirussen skyllede ind over verden. Og det Nykredit ser faktisk ud til at komme bedre igennem 2020, end man forventede inden coronakrisen.

Det har resulteret i endnu en opjustering fra Nykredit, der nu venter et forretningsresultat på ca. 6,5 mia. kr. og et resultat før skat på ca. 6,8 mia. kr.

Opjusteringen kommer på baggrund af en »god udvikling« med »stigende aktivitet og refinansieringsindtægter samt en fortsat gunstig udvikling på både beholdningsindtjeningen og derivatporteføljen«.

»Vi kommer ud af 2020 med et resultat før skat, der overgår de forventninger, vi fastlagde før coronakrisens udbrud. Det vidner om, at danske boligejere og store dele af dansk erhvervsliv indtil videre er kommet bedre gennem krisen end frygtet. Det vidner også om, at Nykredits grundlæggende forretning er stærk. I både Nykredit Bank og Totalkredit har vi i 2020 haft stærk udlånsvækst og kundetilgang,« lyder det fra koncernchef Michael Rasmussen i forbindelse med opjusteringen.

Tidligere lød forventningerne fra Nykredit på et forretningsresultat i niveauet 6,1-6,3 mia. kr. og et resultat før skat i intervallet 6,2-6,4 mia. kr. Inden der var noget der hed corona, havde Nykredit en forventning om at komme igennem året med et resultat før skat mellem 6,25-6,75 mia. kr.

Nykredit melder samtidig om, at der er en forventning om, at der skal udbetales et udbytte svarende til 40 pct. af resultatet for 2020 efter skat. Det kræver dog, at Finanstilsynet siger ja til det, og denne melding er endnu ikke kommet.

»I Nykredit er det kunderne, der nyder godt af udbytter. Fra de udbytter, Forenet Kredit tidligere har modtaget, har de sendt penge tilbage til Nykredit og Totalkredit, som vi har sendt videre til kunderne i form af bl.a. kundekroner og erhvervskroner. Vi er derfor glade for udsigten til at udbetale udbytte igen,« lyder det fra Michael Rasmussen.

»For en måned siden genåbnede vi i Nykredit Bank de særlige coronatiltag, vi søsatte i foråret 2020. De er fortsat åbne, for vi er fuldt dedikerede til på ansvarlig vis at hjælpe de kunder, der er hårdt ramt af den nye bølge af nedlukninger. Det ændrer en udbyttebetaling naturligvis ikke på. Den ændrer heller ikke på, at vi har styrken til at yde lån og likviditet i stor stil til danske boligejere og danske virksomheder, hvis økonomien mod forventning tager nye store dyk,« udtaler Michael Rasmussen.

Læs også
Top job