Serier

Hver femte filial forsvinder: Jyske Bank er godt i gang med at lukke afdelinger

Hidtil har Jyske Bank været den bank i Danmark med flest filialer. Men nu er banken godt undervejs med sin plan om at lukke hver femte filial.

Corona rammer verden
Jyske Bank er godt i gang med at lukke filialer rundt om i Danmark. Foto: Kaare Smith

Jyske Banks ordførende direktør, Anders Dam, har kaldt det »naturstridigt«.

At Jyske Bank er den bank i Danmark med flest filialer, som det har været tilfældet gennem flere år. Derfor meldte Anders Dam ud i august 2020, at Jyske Bank ville nedlægge hver femte ud af bankens knap 100 filialer.

»Så må vi også bare erkende, at Covid-19 har påvirket vores egen og kundernes adfærd i en sådan grad, at det var tid til at handle. Vi bruger alle i langt højere grad end tidligere digitale møder internt og med vores kunder. Jeg har eksempelvis ikke været i København siden nedlukningen af Danmark, hvilket jeg ellers normalt er en gang om ugen,« sagde Anders Dam i august 2020.

Planen med at lukke hver femte filial er godt undervejs. Hidtil er der lavet eller planlagt 10 konkrete nedlukninger, oplyser Jyske Bank.

Her er de gennemførte og planlagte ændringer af filialer i Jyske Bank:

Gennemførte

  • 10. juli 2020: Brønshøj lagt sammen med Herlev
  • 23. oktober 2020: Birkerød lagt sammen med Allerød
  • 27. november 2020: Faaborg lagt sammen med Svendborg (blev til Sydfyn), og Nyborg lagt sammen med Dalum

Kommende

  • 22. januar 2021: Hirtshals og Sindal lægges sammen med Hjørring, og Skagen lægges sammen med Frederikshavn
  • 12. februar 2021: Korsør lægges sammen med Slagelse, Alderslyst lægges sammen med Silkeborg Privat, og Samsø lægges sammen med Odder

De sidste ændringer af Jyske Banks filialnetværk forventes gennemført senest midt i 2021.

Jyske Bank kom bedre igennem 2020, end det tidligere var ventet. Banken med hovedsæde i Silkeborg opjusterede for nylig forventningerne til resultatet i 2020. Jyske Bank venter nu et resultat efter skat på ca. 1,6 mia. kr. Tidligere lød forventningen på et resultat efter skat i niveauet 1-1,5 mia. kr.

Læs også