Finans

Banknordik får grønt lys til salg af danske aktiviteter til Spar Nord

Banknordiks hovedsæde på Færøerne. Foto: BankNordik

Banknordik har nu fået grønt lys fra Finanstilsynet og Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen til at sælge sine danske aktiviteter til Spar Nord.

Det meddeler banken mandag eftermiddag.

Transaktionen ventes at blive gennemført den 1. februar.

I forbindelse med offentliggørelsen af årsrapporten for 2020 vil Banknordik forholde sig til udbytte samt behovet for at justere koncernens finansielle målsætninger for egenkapitalforretningen, omkostningsprocenten, den egentlige kernekapital og solvens, skriver banken i meddelelsen.

- Banknordik er en væsentlig aktør på Færøerne og i Grønland, og banken vil efter frasalget af de danske aktiviteter fortsat have fokus på at opretholde koncernens solide fodfæste på det færøske marked og sikre lønsom vækst i Grønland, skriver Banknordik.

I slutningen af december meddelte Banknordik, at Spar Nord ville overtage bankens danske forretning med et forretningsomfang på 25 mia. kr. fordelt på 60.000 kunder.

Købesummen blev aftalt til bogført værdi tillagt goodwill på 255 mio. kr., fremgik det.

Som led i opkøbet overtager Spar Nord Banknordiks 11 filialer samt medarbejdere svarende til 132 fuldtidsstillinger.

Det blev samtidig meldt ud, at salget ventes at medføre en nettogevinst i Banknordiks årsregnskab for 2021 på mellem 70 og 90 mio. kr. efter transaktionsomkostninger.

Mandag eftermiddag falder Banknordik-aktien 2,5 pct. på fondsbørsen i København, mens Spar Nord-aktien dykker med 1 pct.

Læs også
Top job