Finans

Svenske SEB kom bedre end ventet ud af fjerde kvartal

Foto: Joerg Koch

Svenske SEB er den første af de store nordiske banker til at at aflægge regnskab for fjerde kvartal, og det er blevet med en bedre end ventet udvikling i både nettorente- og gebyrindtægter samt indtjening, mens hensættelser til udlån er lidt større end ventet.

Nettorenteindtægterne er steget med 11 pct. i fjerde kvartal til 6,56 mia. svenske kr., hvilket er over analytikerkonsensus indsamlet af Bloomberg News på 6,37 mia. svenske kr.

Gebyrindtægterne er faldet med 4,4 pct. i kvartalet til 4,77 mia. svenske kr. sammenlignet med analytikernes forventning på 4,64 mia. svenske kr.

Hensættelser til tab på udlån er dykket med 16 pct. til 835 mio. svenske kr., hvilket dog stadig er over de ventede 754,4 mio. svenske kr.

Indtjeningen efter skat er faldet med 12 pct. til 5,12 mia. svenske kr., hvilket er over analytikerprognosen på 4,59 mia. svenske kr.

Bankens kernekapital (CET1) landede på 21 pct. i fjerde kvartal, hvilket er lidt over analytikerestimatet på 20 pct.

SEB pointerer, at effekterne af pandemien på den samlede kreditkvalitet forblev begrænset i løbet af året.

- Baseret på de makroøkonomiske udsigter i Nordic Outlook, så forventer vi at 2021 bliver et overgangsår mod et mere normaliseret niveau af forventede kredittab i 2022, udtaler SEB's koncernchef Johan Torgeby.

Læs også
Top job