Finans

Hypet biografaktie stiger over 200 pct. : Shortinvestorer klemmes

Foto: AP/Ng Han Guan

Aktien i den amerikanske biografkoncern AMC Entertainment bliver tredoblet i værdi fra åbningen onsdag. 

Efter en lille halv times handel onsdag ligger aktien 208 pct. højere i 15,30 dollar.

Dermed har aktien indhentet det fald, som ramte aktien efter coronakrisen - og nåede det højeste leje siden april 2019.

AMC oplyste mandag, at det havde opnået tilsagn om en kapitaltilførsel på 917 mio. dollar via salg af nye aktier og optagelse af lån, hvilket kunne bringe selskabet gennem de næste seks måneder med skindet på næsen.

I lyset af den forsat svære situation for selskabet med lukkede biografer under coronakrisen er de seneste ugers kursstigninger i aktien dog bemærkelsesværdige.

Ifølge analytiker Amine Bensaid fra Bloomberg Intelligence er AMC et af de navne, som har været meget omtalt på sociale medier - såsom Reddit - og som der er skabt en hype om at købe op i.

De pågældende aktier er efterfølgende eksploderet i værdi, hvilket omvendt er gået hårdt ud over nogle af de hedgefonde, som med korte positioner har satset store beløb på kursfald i de pågældende aktier.

De voldsomme stigninger har nemlig tvunget mange fonde til at lukke ned for deres tabsramte positioner, hvilket kræver at de køber de pågældende aktier tilbage i markedet - til nu langt højere kurser, end de i sit tid solgte lånte aktier til.

Ifølge Bloomberg News er interessen for at gå kort i AMC faldet til 18 pct. af aktiekapitalen per 25. januar fra mere end 40 pct. i december, og de seneste kursstigninger kan have tvunget flere til at lukke deres korte positioner.

En anden ombejlet aktie på Reddit er Gamestop, som har været en meget dyr fornøjelse for de investeringsfonde, som har spekuleret i kursfald. Aktien er steget og steget i takt med, at de risikobetonede privatinvestorer har set deres snit til i fællesskab at løfte aktien og tvinge fondene med korte positioner til at nedlukke deres positioner og tage store tab.

Det har blandt andet ramt Melvin Capital, som efter store tab nu ifølge CNBC har lukket hele sin korte position ned i Gamestop. Samtidig rygtes det, at investeringsselskabet også har måttet lukke andre positioner ned for at få dækket sine tab.

Aktien i Gamestop stiger onsdag 82 pct. til 269,69 dollar

Læs også
Top job