Finans

De store danske aktier er under pres fra morgenstunden

Stort set alle eliteaktier er i minus med de største fald til Ambu, Rockwool og Vestas efter en times handel.

Mærsk-aktien falder fra morgenstudnen, og aktien har været under pres i denne uge efter et fald i raterne på gods ud af Kina. Foto: arkiv

Udsvingene på aktiemarkedet fortsætter, og de fleste aktier i det danske eliteindeks C25 falder efter en times handel oven på en negativ åbning.

Faldene kommer oven på nogle dage med store udsving. I går blev dagen også indledt med fald og store udsving, men endte alligevel med et plus. Det var den samme bevægelse, man så i USA torsdag.

Stort set samtlige aktier ligger til fald, mens DSV balancerer omkring uændret.

De største fald rammer Ambu, Rockwool og Vestas, der er nede med mellem 2,3 og 5 pct.

Samlet åbnede C25 med et fald og ligger efter en times handel med et minus på 1,3 pct.

Futures for de tre ledende amerikanske aktieindeks peger fredag morgen på en åbning med fald på op til 1,1 pct., når markederne åbner i New York senere på dagen, mens den tyske DAX-future indikerer fald på omkring 1,3 pct. ved åbningen.

Nervøsiteten har stadig tag i investorerne efter de seneste dages uroligheder på de amerikanske aktiemarkeder, hvor spekulative handlere udløste usikkerhed, bekymring og nervøsitet. Torsdag blev der indført restriktioner på spekulationerne, hvilket fik roen til at sænke sig, men nervøsiteten har ikke helt sluppet sit tag, skriver Ritzau.

Uden for eliteindekset falder regnskabsaktuelle NNIT med næsten 3 pct. efter et 2020-regnskab, der stort set var som ventet, men hvor overskudsgraden skuffede lidt.

Læs også
Top job